Antena Meniu Search
x

În Cluj-Napoca dacă faci 20 de genuflexiuni primești un bilet gratis de autobuz

Cluj- Napoca surprinde din nou. De această dată cu o inovaţie ce îmbină sportul cu transportul în comun. Practic acolo oamenii pot circula gratuit cu mijloacele de transport dacă fac 20 de genuflexiuni.

de Redactia Observator

la 23.09.2020, 17:27

Vezi și
  • Cei care au utilizat tonomatul se declară încântaţi.
  • Aparate similare ar putea fi amplasate şi în alte oraşe din ţară.

În prima staţie SMART clujenii fac exerciţii şi primesc biletul de călătorie. Şi nu, nu pot înşela aparatul, aşa că genuflexiunile trebuie să fie corect executate.

Aşa ar putea începe de acum dimineţile clujenilor: cu genoflexiuni. În staţia de autobuz a fost montat un aparat care distribuie gratuit bilete celor care execută corect 20 de genuflexiuni, într-un timp de două minute.

Aparatul identifică, cu ajutorul unei camere video şi al unui soft special, mişcările corecte şi le numără. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică aceast exercițiu.

Maria Daud, antrenoare de sport: Genuflexiunile ne ajută să ne întărim toată musculatura, să ne întărim fesierii. Ne ajută să ne menţinem corect o poziţie, o poziţie corectă în timpul mersului, ne ajută să scăpăm de dureri de spate.

Cei care au utilizat tonomatul se declară încântaţi.

Automatul cu bilete pentru sănătate va rămâne aici timp de două săptămâni, dar dacă iniţiativa va avea succes, ar putea fi extinsă şi la alte staţii de autobuz din oraş.taie

Aparatul SMART pentru bilete este o iniţiativă a unui festival de sport care încurajează mișcarea și promovează un stil de viață sănătos.

Mirel Alexa, director festival de sport: Să îi determinăm pe cât mai mulţi oameni să facă mişcare, să facă sport. Sportul poate să ajungă să reprezinte pentru fiecare dintre noi un element central al vieţii, iar prin acest proiect credem că facem un mic pas în această direcţie.

Clujenii pot obține biletul zilnic, în intervalul orar 05.00- 23.00. Dacă iniţiativa va fi un succes, aparate similare ar putea fi amplasate şi în alte oraşe din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » În Cluj-Napoca dacă faci 20 de genuflexiuni primești un bilet gratis de autobuz