Antena Meniu Search
x

Închisoare pentru românul care a provocat un accident cu patru morți în Italia

Un român din Italia, care a provocat un accident de circulație soldat cu patru morți și un rănit grav, a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 19.10.2020, 08:31

Românul lucra ca electrician în Italia
Românul a fugit de la locul accidentului și a fost descoperit a doua zi, acasă - Imola Oggi
  • Românul lucra ca electrician în Italia.
  • Românul a fugit de la locul accidentului.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Accidentul s-a produs în iulie anul trecut, când Marius Alin Marinică a pierdut controlul volanului, din cauza excesului de viteză și a modului periculos în care conducea, a acroșat o mașină în care se aflau cinci italieni și a împins-o într-un râu din apropiere.

Conform Imola Oggi, în loc să ceară ajutor, românul, care conducea cu peste 100 de kilometri pe oră pe o secțiune de drum unde limita era 70 de kilometri pe oră, a dispărut de la locul accidentului.

A fost descoperit a doua zi dimineață, acasă, cu o alcoolemie de 0,52 la mie. Însă anchetatorii nu au reușit să dovedească faptul că a condus băut, românul precizând că avea o alcoolemie pentru că a băut bere ca să se calmeze, după producerea accidentului.

Chiar și așa, românul a fost condamnat la opt ani de închisoare, în condițiile în care Riccardo Laugeni, Eleonora Frasson, Leonardo Girardi și Giovanni Mattiuzzo, toți de 22 de ani, au murit, iar Giordia Diral a fost grav rănită.

Rudele victimelor s-au plâns că pedeapsa pentru român a fost prea mică, însă magistrații au precizat că au luat în calcul faptul că acesta, care lucra ca electrician în Italia, nu avea antecedente penale, iar din acest motiv nu au putut aplica pedeapsa maximă. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Închisoare pentru românul care a provocat un accident cu patru morți în Italia