Antena Meniu Search
x

Generaţia Pierdută, IV: Deşi vândut ca la piaţă, Alex doreşte să îşi cunoască familia care l-a abandonat!

Vândut pe 100 de milioane de lei. În bancnote de câte o sută - cum erau atunci. Alexandru Ovidiu a fost cumpărat când n-avea nici un an

Vezi și

Vândut pe 100 de milioane de lei. În bancnote de câte o sută - cum erau atunci. Alexandru Ovidiu a fost cumpărat când n-avea nici un an

Cât a fost român, era Alexandru Ovidiu, un an, până când a fost adoptat. Fără să bănuiască, Maria a cumpărat viitorul fiului ei, Alexandru. "Stăteam la masă, era bunica? Ori bunica, ori mama. A venit cărând în braţe un coş mic, iar în coş era o păturică, o păturică veche şi murdară şi probabil era şi umedă, şi l-a lăsat în braţele Wandei. Eu am făcut ceva de genul. „Phuuu! Miroase!" Şi ei au zis: "Acesta este Alexandru.", povesteşte Richard Magaard, actualul tată al lui Alex.

100 de milioane, o casă şi o cauţiune!

"Îmi pare rău că nu a stat mai mult timp cu mine şi sper că este fericită cu decizia ei", spune cu tristeţe în glas băiatul. Mama lui naturală nu a mai avut timp, pentru că fiecare familie a apucat propriul drum. Americanii, la un hotel, ca să aştepte finalizarea adopţiei. Maria Muscan, la bărbatul ei, care era în puşcărie pentru a-i plati cauţiunea. Cu restul de 50 de milioane din cei 100, femeia a cumpărat un acoperiş deasupra capului şi cele trebuincioase.

"Dacă nu eram vândut, nu ajungeam cine sunt astăzi!"

Aşa a început povestea lui Alex Magaard. Acum, un tânăr de 24 de ani, din Minnesota, român în sânge şi în suflet. "Ştiu că dacă nu aş fi fost adoptat, aşa cum s-a întâmplat, poate nici nu aş mai fi fost în viaţă, sau nu aş fi avut ceea ce am astăzi". O familie fericită şi părinţi care au făcut tot posibilul ca să îl aibă. A doua lui naştere a fost o adevărată luptă pentru Richard şi Wanda.

Cei doi americani au fost mânaţi către România de imaginile şocante din orfelinatele de la noi care au cutremurat o lume întreagă. Aşa că s-au pregătit pentru întâlnirea cu acel copil Alexandru pe care şi-l doreau mai mult decât orice. După câteva zile de căutări prin zona Aradului, au găsit un agent care avea pregătită o fotografie pentru ei.

Richard şi Wanda, "îngerii" lui Alexandru...

Pe 26 aprilie 1991, Richard şi Wanda erau deja părinţi. Însă Alexandru nu era în totalitate al lor. Birocraţia românească l-a oprit pe copil la graniţă. Noua lui mamă a rămas şi ea în România, în timp ce tatăl căuta ajutor în Statele Unite. A fost nevoie de intervenţia a trei senatori americani că Alex să ajungă în Minessota. Însă nici aşa lupta lor de a-şi întregi familia nu s-a încheiat. "În timp ce ne ocupăm de acte, mama biologică mi-a făcut semn: "Îl iei şi pe ăsta?" Noi am spus: "Da, da." Dar a fost imposibil. Ulterior, am aflat că născuse o fetiţă", a mai povestit Richard.

Mama naturală a băiatului le-a oferit americanilor şi o fetiţă!

Era Alexandra, acum în vârstă de 23 de ani şi mamă a trei copii. Este şi ea săracă lipită, dar spune că nu şi-ar vinde copiii nici pentru "o casă plină cu bani". Are însă un mare regret: că nu a ajuns şi ea peste ocean, alături de Alexandru, acum un bărbat împlinit de cele două minuni din viaţa lui: Abbey, şi ea un copil adoptat din Statele Unite ale Americii şi Nova, fiica lui.

Chiar dacă cei care i-au dat viaţă au renunţat, i-a iertat. Altfel, n-ar avea puterea să-şi caute familia de la celălalt capăt al pământului. "Vreau să mă întorc în România, orice ar fi. Chiar dacă îmi găsiţi familia sau nu, vreau să văd cum e acolo. Pe mama aş lua-o în braţe şi i-aş mulţumi. Fraţilor mei le transmit să aibă curaj să luăm legătura, să ne cunoaştem mai bine".

Familia din România îl aşteaptă... acasă!

Împreună cu tatăl lor, aceştia îşi duc viaţa la fel de amară în Pâncota, Arad, ca atunci când s-au despărţit. Fiecare munceşte ce apucă în Franţa şi aproape toţi sunt certaţi cu legea. Cu toţii, însă, îl aşteaptă cu sufletul la gură.

După 24 de ani, cei şapte fraţi ai lui Alexandru ştiu că nu au ieşit degeaba în poartă. Într-o zi, curând, tot aşa îl vor întâmpina pe fratele lor, Alexandru, care şi-a promis să ajungă înapoi în ţara care l-a vândut. În ţara care l-a pierdut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Generatia Pierduta » Generaţia Pierdută, IV: Deşi vândut ca la piaţă, Alex doreşte să îşi cunoască familia care l-a abandonat!