Antena Meniu Search
x

Observator IMA Star: Cele mai sănătoase diete din lume!

Cum ne dăm seama care sunt cele mai sănătoase diete din lume? Simplu. Oamenii care le respectă sunt sănătoşi, supli şi longevivi. Iată-le pe cele mai apreciate!

Vezi și

Cum ne dăm seama care sunt cele mai sănătoase diete din lume? Simplu. Oamenii care le respectă sunt sănătoşi, supli şi longevivi. Iată-le pe cele mai apreciate!

Cum ne dăm seama care sunt cele mai sănătoase diete din lume? Simplu. Oamenii care le respectă sunt sănătoşi, supli şi longevivi. Iată-le pe cele mai apreciate:

Italienii mănâncă pizza şi paste, deci cum poate dieta lor să fie una din cele mai sănătoase, la nivel mondial? Răspunsul este consumul moderat. În rest, dieta mediteraneană conţine multe fructe şi legume proaspete, dar şi ulei de măsline. Iar studiile arată că acestea reduc riscul bolilor de inimă, a diabetului zaharat şi demenţei.

În Japonia, guvernul a publicat un ghid alimentar care încurajează oamenii să consume orez şi legume şi să evite alimentele procesate. În plus, în dieta japoneză se mănâncă mult peşte, bogat în Omega 3, iar porţile lor sunt mici. 

Suedezii, norvegienii şi islandezii mănâncă cereale integrale, rădăcinoase, dar şi lapte şi brânzeturi fermentate. Din dieta nordica nu lipseşte nici uleiul de rapiţă, carnea de vită, dar şi un aliment neobişnuit: carnea de ren. Cercetatorii spun că nordicii ar deţine secretul unui abdomen de invidiat.

Un lucru este cert. Cele mai sănătoase stiluri de viaţă au câteva elemente în comun. Mesele sunt variate, bogate în fructele şi legumele sezonului, în porţii potrivite. Foarte important este să le savurăm în tihnă şi, din când în când, cu un pahar de vin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » IMA STAR » Observator IMA Star: Cele mai sănătoase diete din lume!