Antena Meniu Search
x

2,3 milioane de oameni și-au depus CV-ul pentru a prinde un loc de muncă aici! Despre ce companie este vorba și care este salariul

Oficiali indieni copleșiți se luptă să trieze nu mai puțin de 2,3 milioane de CV-uri depuse pentru 368 de posturi de nivel secundar în administrația publică, un semn îngrijorător că prea mulți oameni se bat pe prea puține locuri de muncă în a treia economie ca mărime din Asia

Oficiali indieni copleșiți se luptă să trieze nu mai puțin de 2,3 milioane de CV-uri depuse pentru 368 de posturi de nivel secundar în administrația publică, un semn îngrijorător că prea mulți oameni se bat pe prea puține locuri de muncă în a treia economie ca mărime din Asia.

Directorul de resurse umane din Uttar Pradesh (stat din nordul Indiei cu o populație mai mare decât a Braziliei), Prabhat Mittal, s-a declarat șocat de numărul de CV-uri depuse. Numai intervievarea candidaților ar urma să dureze peste trei ani, scrie Reuters.

Salariul este de 16.000 de rupii (243 de dolari) pentru acest tip de slujbe, care presupun prepararea ceaiului și plimbarea de dosare între birourile administrației centrale. Printre cerințe se numără absolvirea studiilor primare și capacitatea de a merge pe bicicletă, însă printre candidați se află cel puțin 255 de oameni care au doctorat și 150.000 de absolvenți de facultate.

India are o populație tânără disproporționat de mare, jumătate din locuitori având vârste sub 25 de ani. În următoarele două decenii, populația activă a țării va crește cu 300 de milioane, ceea ce reprezintă aproape echivalentul întregii populații a Statelor Unite ale Americii.

Așa-numitul dividend demografic este unul dintre motivele pentru care economiștii prognozează niveluri de creștere economică ale Indiei mai mari decât ale Chinei, care se confruntă cu o populație mai îmbătrânită. Totuși, dacă nu vor fi create locuri de muncă, atunci acest avantaj demografic s-ar putea transforma într-o povară, informează Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » 2,3 milioane de oameni și-au depus CV-ul pentru a prinde un loc de muncă aici! Despre ce companie este vorba și care este salariul