Antena Meniu Search
x

Galerie foto "A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine". Artefact inedit din Epoca Bronzului, descoperit de jandarm pe un câmp din Teleorman

Un vârf de suliță cu o vechime de 3.700 de ani a fost descoperit pe un câmp din judeţul Teleorman de un jandarm pasionat de arheologie, se arată, miercuri, într-o postare pe pagina de facebook a Jandarmeriei Române, transmite Agerpres.

de Adrian Popovici

la 27.09.2023, 18:28

"Dan alături de un alt prieten au pornit într-o nouă aventură de descoperire a dovezilor istoriei ce zac îngropate în pământ de mii de ani. Pe câmpurile Teleormanului, au început căutarea. După aproximativ două ore, semnalul transmis de detectorul său anunţa un obiect valoros (...). La marginea unei culturi de grâu, era ascuns în bulgărele de ţărână, exact ca într-o capsulă a timpului, un vârf de lance, care datează din Epoca Bronzului Mijlociu, secolele XVII-XVI înainte de Hristos, adică de acum mai bine de 3700 de ani", se arată în postarea Jandarmeriei Române.

Obiectul a fost predat Muzeului Judeţean Teleorman, autoritatea care a certificat perioada de provenienţă a vârfului de lance. "Tot reprezentanţii Muzeului spun că acest vârf de lance era considerat comoară şi avea o semnificaţie culturală şi socială deosebită", mai anunţă Jandarmeria Română.

Obiectul va rămâne în patrimoniul Muzeului Judeţean Teleorman. "A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine. Am avut rara şansă de a scoate la suprafaţă o parte din istoria mai puţin ştiută a lumii", spune Dan, jandarmul care a făcut descoperirea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » "A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine". Artefact inedit din Epoca Bronzului, descoperit de jandarm pe un câmp din Teleorman