Antena Meniu Search
x

Aceasta este greşeala pe care o fac toţi! Cum alegi CORECT bananele

Bananele sunt cele mai consumate fructe, la nivel mondial. Nu multe persoane ştiu, însă, să le aleagă pe cele potrivite din supermarket. Iată care sunt cele mai bune banane

Bananele sunt cele mai consumate fructe, la nivel mondial. Nu multe persoane ştiu, însă, să le aleagă pe cele potrivite din supermarket. Iată care sunt cele mai bune banane

Deşi multe persoane evita să le cumpere pe cele cu pete maronii, foarte coapte, alegându-le pe cele mai verzi, fac o mare greşeală. Specialiştii spun că tocmai acelea sunt cele mai sănătoase.

Explicaţia ar fi ca anumite substanţe active se găsesc numai în fructele ajunse la maturitate. De asemenea, bananele coapte conţin mai mulţi antioxidanţi decât celelalte, substanţe care combat efectele nocive ale radicalilor liberi, sunt perfecte pentru a susţine organismul în timpul dietelor, graţie aportului de zaharuri, vitamine cum este acidul folic, vitamina C, A, E, B6, dar şi minerale precum potasiul, sodiul, fierul, calciul, magneziul, cobaltul, fosforul, zincul, cromul, plus fibre şi proteine.

Nu în ultimul rând, consumul de banane ajută la reglarea tranzitului intestinal, aceste fructe reprezintă un diuretic natural, acţionează ca energizante în momentele de suprasolicitare fizică şi intelectuală, şi sunt recomandate în alimentaţia zilnică a femeilor pentru că protejează împotriva osteoporozei.

Citeşte şi Miracolul din BANANE! Topul problemelor de sănătate pe care acestea le tratează mai bine decât pastilele

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Aceasta este greşeala pe care o fac toţi! Cum alegi CORECT bananele