Antena Meniu Search
x

Ți se zbate OCHIUL DREPT? Vei câștiga la LOTO sau... mai bine rămâi acasă, ca să nu ai GHINION? Află ADEVĂRUL din spatele SUPERSTIȚIEI

Dacă un ochi se zbate, conform superstițiilor, reprezintă nașterea, moartea, aduce noroc sau ghinion. Însă, adevărul este altul!

 Dacă un ochi se zbate, conform superstițiilor, reprezintă nașterea, moartea, aduce noroc sau ghinion. Însă, adevărul este altul!

Se spune că dacă ți se zbate ochiul drept o să îți meargă bine! De asemenea, el mai este interpretat ca semn al unei nașteri în familie, pe când ochiul semn aduce numai ghinion și perioade neplăcute.

Nu doar românilor le place să atribuie fenomenelor comune povești stranii. La chinezi, dacă ți se zbate ochiul drept și ești bărbat, fii sigur că vei avea o zi norocoasă! Dar dacă ești femeie, roagă-te să nu te îneci cu tăițeii. Ei țin seama și de partea ochiului care se zbate. Pleoapa superioară aparține binelui, iar cea superioară răului.

Adevărul este că ochii care se zbat nu au nicio legătură cu norocul sau ghicionul, ci sunt fenomene extrem de ușor de explicat! Mușchii din locul respectiv au mici spasme care se traduc prin mișcări involuntare în jurul ochiului. Fenomenul poartă numele de miochimie, iar cauzele sunt banale.

Oboseala generală sau a ochilor cauzată de nesomn sau muncă continuă poate duce la spasme ale muşchilor din jurul ochilor. Deshidratarea poate afecta toţi muşchii corpului, chiar şi pe cei din jurul ochilor şi sprâncenelor. Stresul cauzează oboseală, iar reducerea stresului din viaţă ta este o modalitate perfectă de a preveni spasmele involuntare ale ochilor, informează ele.ro

Ochiul se liniștește de la sine, dar în cazul în care nu se calmează singur este recomandată o cmpresă cu apă caldă pentru relaxarea mușchilor sau lacrimi artificiale pentru eliminarea uscăciunii ochiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Inedit » Ți se zbate OCHIUL DREPT? Vei câștiga la LOTO sau... mai bine rămâi acasă, ca să nu ai GHINION? Află ADEVĂRUL din spatele SUPERSTIȚIEI