"Am găsit o comoară în stomacul unei balene". Descoperirea a schimbat destinul a 35 de pescari din una dintre cele mai sărace țări din lume

De Redactia Observator.
Publicat: 01.06.2021, 11:42.
Actualizat: 01.06.2021, 11:53

Mai mulți pescari din Yemen au descoperit în carcasa unui cașalot, care plutea în apele Golfului Aden, o substanță numită ambră, în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Descoperirea a schimbat destinul a 35 de pescari din una dintre cele mai sărace țări din lume

Descoperirea a schimbat destinul a 35 de pescari din una dintre cele mai sărace țări din lume

Shutterstock

35 de pescari din sudul Yemenului au descoperit carcasa unui cașalot, care plutea în apele Golfului Aden. În stomacul balenei, bărbații au descoperit o substanță numită ambră în valoare de 1,5 milioande de dolari, scrie BBC.

Ambra este o substanță care se produce în intestinele cașaloților și este extrem de valoroasă, fiind folosită în industria parfumurilor de lux.

"Dacă găsești o astfel de substanță, este o comoară. Unul dintre pescarii din Seriah ne-a sunat să ne spună că a găsit carcasa unei balene care ar putea conține această substață. Pe măsură ce ne-am apropiat, ne-a izbit un miros puternic și am fost convinși că în această carcasă am putea găsi ambră. Am dus cadavrul balenei pe țărm, iar în interiorul stomacului am găsit "aurul plutitor"," a declarat unul dintre pescarii norocoși.

"Când am găsit ambra am fost extrem de fericit. Are un preț de neimaginat", a declarat un alt pescar.

Potrivit Naţiunilor Unite, în Yemen are loc cea mai gravă criză umanitară din lume, 80% dintre oameni având nevoie de ajutor. Războiul civil din Yemen, iar acum pandemia de coronavirus, au împins această țară în pragul foametei şi a pus la pământ infrastructura sanitară.

ONU a afirmat despre situaţia din Yemen că este cea mai mare criză umanitară din lume.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.