Arunci alimentele după ce au EXPIRAT? Mare greşeală, spun specialiştii
Potrivit ultimelor studii, multe dintre termenele de valabilitate ale alimentelor sunt "mincinoase". De ce cred asta cercetătorii? Aceştia au descoperit că multe produse pe care le consumăm zilnic îşi pierd calitatea optimă cu ceva timp înainte de a expira
Potrivit ultimelor studii, multe dintre termenele de valabilitate ale alimentelor sunt "mincinoase". De ce cred asta cercetătorii? Aceştia au descoperit că multe produse pe care le consumăm zilnic îşi pierd calitatea optimă cu ceva timp înainte de a expira
Oamenii de ştiinţă din domeniul alimentaţiei susţin că trebuie să fim atenţi nu la data expirării alimentelor ci la momentul la care le-am cumpărat şi desigilat. Spre exemplu, carnea de pui poate fi depozitată în frigider aproximativ două zile după ce am cumpărat-o din magazin. În cazul în care puiul este gătit şi sigilat, îl putem păstra până la patru zile.
Ouăle trebuie păstrate maximum cinci zile Doar dacă le congelam le putem păstra câteva luni bune.
În cazul în care ambalajul de la şuncă din frigider este desigilat, este bine să consumăm alimentul în maximum trei zile. Nici laptele de consum nu este bine să stea în frigider mai mult de o săptămână.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰