Antena Meniu Search
x

Foto Au înflorit narcisele la munte! Colţul de Rai din inima ţării unde florile au transformat peisajul într-unul de basm

Romsilva distribuie, miercuri, imagini superbe cu covorul alb de narcise din Poiana Narciselor din Parcul Naţional Munţii Rodnei, care este întrerupt doar din loc în loc de alte flori ale perioadei.

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 10:27

”Pentru iubitorii de natură care vor să ştie în ce stadiu de înflorire sunt narcisele din Poiana Narciselor din Parcul Naţional Munţii Rodnei, vă informăm că arată precum în pozele de mai jos şi că vă aşteaptă şi în această săptămână. Imaginile au fost furnizate de colegii noştri de la Romsilva - Parcul National Muntii Rodnei”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Romsilva, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, alături de imagini superbe din zonă.

Au înflorit narcisele!

Potrivit specialiştilor, atunci când înfloresc, în lunile mai – iunie, narcisele din poiana de pe Valea Vinului, situată pe versantul de est al muntelui Saca oferă o imagine de senzaţie, transformându-se ”într-un covor alb de narcise care este întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară”.

Articolul continuă după reclamă

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Narcisele înfloresc în această perioadă, intervalul optim de vizitare a rezervaţiei, care se întinde pe 8 hectare, fiind în a doua jumătate a lunii acesteia, însă narcise înflorite pot fi găsite şi în iunie.

”Rugăm turiştii care ajung în poiana de pe Valea Vinului, să nu culeagă florile şi să păstreze un comportament civilizat faţă de natură. Le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii şi să poposească pentru a admira zona şi pentru a se reconecta la natură. Purtaţi mireasma lor în gând şi imaginea în suflet. Vă rugăm înainte de a vă porni la drum să vă informaţi asupra stării vremii, să folosiţi o ţinută adecvată pentru drumeţie”, au mai transmis reprezentanţii Romsilva.

Aceştia avertizează că, din cauza ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi "cu noroi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a părut exagerată reacţia publicului la momentul Babasha de la concertul Coldplay?
Observator » Inedit » Au înflorit narcisele la munte! Colţul de Rai din inima ţării unde florile au transformat peisajul într-unul de basm