Antena Meniu Search
x

Video În ziua nunţii, un cuplu a ales un loc de vis pentru poze unice. Festivalul Florilor din Timişoara a adus la viaţă poveşti celebre

Flori, scene şi poveşti. La Timişoara, Festivalul Florilor întrece orice imaginaţie. Artiştii florişti au readus la viaţă scene din filmul "Dune" sau personaje din basme, cum ar fi Cenuşăreasa sau Frumoasa şi Bestia. Copiii au fost fascinaţi de atmosfera magică.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 18.05.2024 , 09:51

Cei mai buni florişti din România şi-au arătat măiestria la un festival în care au prins viaţă scenele şi personajele din poveştile preferate. 

Poveşti cu flori la Timişoara

"Suntem într-o mică parte din cartea Dune a lui Frank Herbert", arată Dhaniel Nora, florist. Romanul ecranizat a devenit un adevărat fenomen și are milioane de fani în lume. "Am încercat să facem o imagine a viermelui Shai Gulud din cartea Dune sau filmul Dune. Concepem toată lucrarea din pagini de carte cu lumânare", adaugă Dhaniel Nora, florist.

Vezi și

Un alt artist s-a inspirat din mitologia nordică și a recreat un personaj care a făcut istorie inclusiv în filmul Piraţii din Caraibe: monstrul marin Kraken. "Avem aici 3 braţe, peste 6 metri lungime fiecare, peste 600 de kg de structură metalică. Am avut o echipă de 7 persoane cu care am lucrat", spune Andrei Mindea, florist.

Pe acelaşi subiect

Am schimbat povestea şi am ajuns la... Frumoasa şi Bestia. În ziua nunţii lor, acest cuplu a venit să facă fotografii unice pentru albumul foto. 

  • Miri: Am auzit că se face frumos cu flori şi am venit să profităm de ocazie. 
  • Reporter: Cu prinţesa? 
  • Miri: Bineînţeles!

"În povestea asta nu pot fi decât frumoasa, căci bestia încă nu s-a arătat. Doar pentru realizarea patului lui Belle din Beauty and the Beast designerii florişti au folosit 300 de bujori, 100 de gerbera şi 3 kilograme de muşchi", arată Iulia Pop, reporter Observator.

Podul florilor românești e un alt proiect special al festivalului. "Stăm pe un pod pe care l-am denumit biblioteca florală pentru că tematica festivalului sunt poveştile şi literatura universală. Avem producători care produc gerbera şi germini, mai calitative ca cele din Olanda", spune Ioana Nechifor, florist.

Şi copiii au fost implicaţi şi au creat personaje fantastice. "Oamenii ar trebui să nu ştie nimic, să vină cu bucurie, cu drag de flori şi o atitudine deschisă către natură", crede Anca Vlad, organizator. Evenimentul de la Timişoara poate fi vizitat până mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Vi s-a părut exagerată reacţia publicului la momentul Babasha de la concertul Coldplay?
Observator » Inedit » În ziua nunţii, un cuplu a ales un loc de vis pentru poze unice. Festivalul Florilor din Timişoara a adus la viaţă poveşti celebre