Antena Meniu Search
x

Video O femeie din Capitală şi-a transformat apartamentul cu 4 camere într-o seră cu peste 500 de ghivece de plante. Cât a costat-o pe Diana "grădina sa botanică"

În copilărie a crescut printre betoane, iar acum, la maturitate, trăieşte într-o grădină de flori - la propriu. O femeie din Bucureşti şi-a transformat casa într-un colţ de natură. Din pasiune pentru plante, a colecţionat de-a lungul anilor sute de exemplare şi pe toate le îngrijeşte ca şi cum ar fi copiii ei.

de Redactia Observator

la 21.04.2024, 21:04

Vezi și

Nu am intrat într-o grădină botanică, ci într-un apartament cu patru camere, din Sectorul 1 al Capitalei.

Diana Pop - colecţionar de plante: Asta e o plantă care în 2021 s-a vândut la o licitaţie cu 21.000 euro.

Cum a început pasiunea Dianei pentru plante

Pasiunea pentru plante a Dianei Pop, o bucureşteancă în vârstă de 45 de ani, a început să încolţească în pandemie. Şi-a luat plantele de la birou când ea şi soţul au început să muncească remote. De la câteva zeci au ajuns la peste 500 de ghivece, în patru ani.

Pe acelaşi subiect

Diana Pop - colecţionar de plante: De când eram mică, prietena mamei mele avea o monstera, nu varianta asta variegată, o monstera clasică şi mă fascinau frunzele alea cu tot felul de fenestraţii.

A investit 20.000 de euro în "grădina sa botanică"

E nevoie de răbdare şi de bani pentru a hrăni pasiunea. 1.000 de lei cheltuie lunar pe fertilizanţi, substanţe pentru paraziţi şi pâmânt. Investiţia totală în sera improvizată se ridică la 20.000 de euro.

Diana Pop - colecţionar de plante: Am renunţat la celelalte lucruri ca să pot cumpăra plante. N-au mai existat pantofi, fuste, bluze. Pentru mine a fost o epifanie să descopăr, după ce am muncit 20 şi ceva de ani cu ochii în calculator că, de fapt, munca care mă face cea mai fericită este să stau cu mâinile în pământ.

Acum doi ani, Diana şi-a deschis şi o afacere unde vinde plante rare şi transformă pereţii în grădini.

Diana Pop - colecţionar de plante: Primul beneficiu e de ordin mental şi spiritual. Plantele te ajută să te aşezi corect în raport cu lumea.

Cea mai mare colecţie de plante din lume, cu 30.000 de exemplare, se află la Grădina Botanică din Londra, înfiinţată acum trei secole, care face parte din patrimoniul UNESCO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 39 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » O femeie din Capitală şi-a transformat apartamentul cu 4 camere într-o seră cu peste 500 de ghivece de plante. Cât a costat-o pe Diana "grădina sa botanică"