Antena Meniu Search
x

Geniștii germani, chemați "să dezamorseze" o jucărie pentru adulți. Cum și-au dat seama că nu au de-a face cu un obiect explozibil

Misiune cu final neașteptat pentru geniștii germani, chemați la periferia orașului Passau pentru a investiga un obiect care semăna cu o grenadă.

de Redactia Observator

la 28.04.2021, 11:09

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock
  • Geniștii germani au fost chemați, luni, să investigheze un obiect suspectat că ar fi o grenadă.
  • Obiectul a fost descoperit într-o pădure de la granița cu Austria și Cehia.

Luni, o persoană care alerga în pădurea de la periferia orașului Passau a alertat autoritățile cu privire la prezența unei posibile grenade în zona din apropierea graniței cu Austria și Cehia, scrie The Guardian. 

Descoperirea obiectelor explozive sau a muniției este o situație obișnuită în Germania, la 76 de ani de la sfârșitul celui De-al Doilea Război Mondial.

Când echipa de geniști a sosit la fața locului și a inspectat conținutul pungii indicate de martor, au stabilit că nu este un obiect exploziv autentic, ci o replică a unei grenade din cauciuc. Prezervativele și lubrifiantul descoperite în aceeași pungă au contribuit la identificarea exactă a dispozitivului, a declarat poliția germană

„O căutare pe internet a confirmat suspiciunea”, a spus poliția. „A fost vorba de o jucărie pentru adulți sub formă de grenadă”.

“Spre liniștea tuturor celor implicați în această misiune, polițiștii au anunțat că zona nu reprezintă un pericol pentru cetățeni. Având în vedere gradul de deteriorare al pungii, probabil obiectele se aflau acolo de ceva timp. Nu ne putem da seama, însă, cum au ajuns și de ce au fost lăsate aici”, potrivit oamenilor legii.

Autoritățile au mai declarat că au aruncat obiectele găsite în pădurea din Passau. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Geniștii germani, chemați "să dezamorseze" o jucărie pentru adulți. Cum și-au dat seama că nu au de-a face cu un obiect explozibil