Antena Meniu Search
x

Brandul Gucci vinde încălțări digitale cu 18 dolari. Sneakerșii pot fi purtați doar în mediul virtual

Gucci a anunțat că va vinde încălțăminte sport la prețul de 17,99 de dolari. Vestea este neașteptată având în vedere că, de regulă, încălțămintea care poartă semnătura brandului italian se vinde cu sume de peste 500 de dolari. De ce acest nou preț? Noii sneakerși există doar virtual.

de Redactia Observator

la 22.03.2021, 12:09

O pereche de pantofi sport purtați prin realitate augumentată
O pereche de pantofi sport purtați prin realitate augumentată - Gucci
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

În această săptămână, gigantul italian a început să vândă sneakerși la prețul de 17,99 dolari. Încălțămintea sport există, însă, doar prin realitatea augumentată, scrie The Guardian

Disponibili pentru achiziție în aplicațiile Gucci sau Wanna AR, utilizatorii pot „proba” încălțările și le pot purta în realitatea augumentată, inclusiv în VR Chat, un joc online multiplayer, și pe Roblox, o platformă de jocuri din SUA. 

Pantofii sunt „primul model digital” al Gucci, dar marca nu este nouă în lumea cumpărăturilor în aplicație. Casa de modă vinde deja jocuri arcade digitale în aplicația sa, iar din luna ianuarie a început să ofere funcția de realitate augumentată, permițând clienților să probeze astfel adidași și ceasuri.

Brandul italian a lansat la începutul acestui an avatare Pokemon GO purtând costume Gucci x North Face, care au fost geolocalizate lângă punctele de vânzare ale gigantului din industria modei.

Sneakerșii au fost dezvoltați în colaborare cu tehnologia Wanna din Belarus. CEO-ul Wanna, Sergey Arkhangelskiy, este optimist cu privire la viitorul acestor tipuri de produse, afirmând că „peste cinci sau poate 10 ani, o parte relativ mare din veniturile mărcilor de modă vor proveni din produsele digitale”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Brandul Gucci vinde încălțări digitale cu 18 dolari. Sneakerșii pot fi purtați doar în mediul virtual