Antena Meniu Search
x

Cascada Bigăr, UNICĂ ÎN LUME, luată cu asalt de 1 Mai! Imagini de basm cu cea mai spectaculoasă cădere de apă din Banat (VIDEO)

Ziua de 1 Mai a fost cu adevărat prima zi frumoasă din minivacanţă de inceput de primăvară, o minivacanţă de 4 zile pentru români. Așa că, pe majoritatea i-a apucat un dor de ducă odată cu razele calde ale soarelui. 

Ziua de 1 Mai a fost cu adevărat prima zi frumoasă din minivacanţă de inceput de primăvară, o minivacanţă de 4 zile pentru români. Așa că, pe majoritatea i-a apucat un dor de ducă odată cu razele calde ale soarelui. 

Și nu puțini au ales ca destinație Cascada Bigăr din Caraș Severin. Această cădere de apă de vreo 12 metri nu impresionează prin mărimea ei, ci prin unicitatea sa: un clopot din calcar învelit în mușchi peste care se scurge apa Izbucului Bigăr. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Dintr-un top 8 al cascadelor unice în lume, Cascada Bigăr a ieșit pe locul 1 fiind aleasă ca cea mai frumoasă dintre ele.

În afara cascadei Bigăr, tot acolo se pot vizita pârâul Bigăr cu cataractele sale și izbucul - izvorul propriu zis. Mai sus, după un urcuş de vreo 50 de metri, se află Grota lotrilor (haiducilor).

Pe 1 Mai, la Bigăr au sosit sute de oameni din toată țara, dar și din țări precum China, Arabia Saudită, Quatar, Serbia, Ungaria sau Cehia.

În jurul prânzului, la Bigăr era ca la Gara de Nord, un du-te, vino format din sute de turiști de toate vârstele și de toate națiile.

Parcările au fost pline, iar coada de mașini oprite pe marginea drumului, s-a întins pe mai bine de doi kilometri. Polițiștii au fost cei care au asigurat ordinea în zonă.

Cascada este într-o zonă protejată din incinta Parcului Național Bigăr - Cheile Nerei -Beușnița iar rangerii percep pe bază de bilet o taxă de intrare de 5 lei.

De 1 Mai, practic s-a deschis sezonul turistic în zonă. Până la jumătatea lui septembrie, la Cascada Bigăr vor sosi sute de mii de turiști din România și din întreaga lume.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Cascada Bigăr, UNICĂ ÎN LUME, luată cu asalt de 1 Mai! Imagini de basm cu cea mai spectaculoasă cădere de apă din Banat (VIDEO)