Antena Meniu Search
x

Cazul care a ŞOCAT o lume întreagă: Are doar 10 ani şi a fost declarat CEL MAI GRAS băiat din lume. Cântăreşte ENORM! (GALERIE FOTO)

Un băiat indonezian în vârstă de 10 ani, Arya Permana, a fost pus să ţină o dietă sanătoasă, după ce medicii i-au avertizat familia că obezitatea morbidă îi ameninţă viaţa.

Un băiat indonezian în vârstă de 10 ani, Arya Permana, a fost pus să ţină o dietă sanătoasă, după ce medicii i-au avertizat familia că obezitatea morbidă îi ameninţă viaţa.

Arya, din satul Cipurwasari, cântărea peste 200 de kilograme, petrecându-şi majoritatea zielelor zăcând în pat, neputând să se mişte sau se joace decât pentru câteva minute, acest impediment forţându-l să renunţe inclusiv la şcoală.

Din cauza acestei senzaţii de foame interminabile, copilul ajunsese să mănânce 5 porţii uriaşe pe zi, acestea conţinând orez, peşte, carne de vită, supă de legume şi Tempeh, o tocătură din soia.

Greutatea băiatului i-a alertat pe părinţi, care, cu ajutorul nutriţioniştilor, i-au alcătuit un plan alimentar sănătos şi exerciţii fizice. Acum, Arya a slăbit aproape 5 kilograme în numai câteva săptămâni. Datorită scăderii în greutate, el se poate aşeza, poate să meargă din nou la şcoală şi să se joace cu colegii săi.

“Sunt extreme de fericit. Nu pot să-mi exprim fericirea în cuvinte. E atât de plăcut că m-am întors la şcoală. Toată lumea mă place. Profesorii mă tratează foarte frumos. Mi-am făcut mulţi prieteni şi se comportă frumos cu mine. De asemenea, mă pot juca cu ei. E atât de palpitant”, a declarat Arya.

La momentul actual, Arya mănâncă sănătos, merge timp de 6 minute la fiecare câteva ore, înoată şi ridică greutăţi zilnic.

Doctorul Nia Nantia, nutriţionistul lui Arya, a explicat: “Am conceput o dietă şi un program care include mişcare pentru el. De asemenea, i-am modificat şi orarul de dormit. Am inclus o mulţime de fibre din legume în dieta sa şi am redus carbohidraţii. Totuşi, programul acesta variază de la o perioadă la alta. Atenţia noastră principală se îndreaptă, în prezent, la activitatea lui fizică. Cu cât merge şi se joacă mai mult, cu atât o să ardă mai multe calorii”.

Părinţii lui Arya sunt acum încrezători că fiul lor va putea avea o greutate normală, un corp sănătos. Mama lui, Rokayah Somantri, 35, a spus:

“Fiul meu a crescut într-un ritm alert şi eram îngrijoraţi pentru sănătatea lui. Acum suntem fericiţi că este ghidat de doctori şi că el chiar a slăbit. De-abia aştept să-l văd şi pe el fericit, la fel cum sunt ceilalţi copii”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Cazul care a ŞOCAT o lume întreagă: Are doar 10 ani şi a fost declarat CEL MAI GRAS băiat din lume. Cântăreşte ENORM! (GALERIE FOTO)