Antena Meniu Search
x

Video Ce "pedeapsă" primesc cei care aruncă gunoi la întâmplare într-o comună din Maramureș. "E foarte bine că aşa localitatea rămâne curată"

Pentru a combate o problemă tot mai des întâlnită, şi anume aruncarea gunoaielor la întâmplare, o primărie din Maramureş a găsit "pedeapsa" perfectă. Cei care sunt prinşi că aruncă gunoaie la întâmplare, trebuie să cureţe nu numai mizeria lăsată de ei, ci întreaga zonă. Aceştia sunt identificaţi cu ajutorul localnicilor, care îi fotografiază şi prezintă pozele cu făptaşii la primărie.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 20.03.2023, 09:07

Vezi și

În comuna Mireşu Mare, curăţenia de primăvară se face cu ajutorul celor certaţi cu spiritul civic. Primăria a găsit o soluţie prin care cei care aruncă gunoaie menajere la întâmplare să fie puşi să cureţe întreaga zonă, nu doar locul unde au aruncat. Aceştia sunt fotografiaţi de către localnici, iar în momentul în care pozele ajung la edil, vinovatul este identificat şi pus la treabă.

"Oamenii nu respectă. Aruncă mizerii, uitaţi şi pe şanţ la mine la acolo. Tot strâng, dar iar se face. Cumpără de la băcănie, de aici din magazin, aruncă aiurea."

Ioan Matieş, primarul comunei Mireşu Mare: "Dacă cineva a aruncat mizeria într-un loc şi l-am prins, el curăţă toată zona. Nu curăţă toată zona, se va trezi pus pe uşa bisericii, afişat pe uşa de la biserică."

Ce părere au localnicii despre soluția primarului?

Pe acelaşi subiect

Iar pentru a nu se face de ruşine, localnicii se conformează.

Simona Vasiac, reporter Observator: "În centrul localităţii au fost montate camere de supraveghere, iar pe baza imaginilor, cei certaţi cu bunul simţ sunt repede identificaţi."

După această metodă inedită, pusă deja în practică, faţa comunei s-a schimbat.

"Mi se pare mult mai curată. E mult mai ok decât înainte. E foarte bine că aşa localitatea rămâne curată", explică o localnică.

Edilul nu este la prima inițiativă de acest fel. În trecut i-a recompensat cu 500 de lei, din propriul buzunar, pe cei dispuşi să îi dea în vileag pe cei care aruncă deşeurile la voia întâmplării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Ce "pedeapsă" primesc cei care aruncă gunoi la întâmplare într-o comună din Maramureș. "E foarte bine că aşa localitatea rămâne curată"