Antena Meniu Search
x

Video Comuna care "ascunde gunoiul sub preș" cu legi inventate. Anunțul a fost trimis de viceprimar pe WhatsApp

Viceprimarul unei comune de lângă Bucureşti a inventat o lege ca să ascundă gunoiul sub preş. Susţine că toate gropile din ţară s-au închis, aşa că localnicii trebuie să mai aştepte până scapă de tomberoanele pline. De fapt, primăria din Săbăreni, Giurgiu, încă nu are contract legal pe anul acesta cu o firmă de colectare a deşeurilor

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 12.02.2023, 20:05

Vezi și

Viceprimarul din Săbăreni, Florin Ene, a anunţat localnicii prin mesaje pe WhatsApp că deşeurile nu vor mai fi colectate. Le-a explicat oamenilor că s-au închis toate staţiile de sortare din ţară. De la intrare în comună şi până în curtea primăriei, gunoaiele zac peste tot. 

Gunoi ascuns sub legi inventate

"Am sunat la primărie să văd dacă informaţia este verosimilă sau nu. O doamnă de acolo mi-a răspuns a spus că staţiile de sortare sunt închise şi nu se va ridica gunoiul aşa cum se ridica de obicei. Am verificat această informaţie la Garda de Mediu Giurgiu şi informaţia a fost infirmată", spune Alina Yurtseven, localnică din Săbăreni. Autorul mesajului, viceprimarul Florin Ene, nu este de găsit: "Abonatul nu răspunde, vă rugăm reveniţi!"

În valul acesta de dezinformare, singurul calm este primarul. Recunoaşte că viceprimarul a deformat realitatea. Ordonanţa obligă primăriile să încheie contracte cu firme de salubritate care să colecteze, sorteze şi să ducă deşeurile la rampe din acelaşi judeţ. Până acum, gunoaiele din Săbăreni - Giurgiu ajungeau la Chiajna - Ilfov, lângă Bucureşti.

Pe acelaşi subiect
  • Reporter Observator: Dumneavoastră aţi văzut acel mesaj?
  • Viorel Iosif, primarul din Săbăreni: Da, am văzut şi eu.
  • Reporter Observator: Şi informaţia de acolo este una corectă?
  • Viorel Iosif, primarul din Săbăreni: Doamnă, acum se poate interpreta... Şi care e problema acum, e o crimă?

"Gunoiul nu se ridică nici din curţile oamenilor, nici de la primărie. Pubelele sunt pline, ba chiar dau pe afară. Peste tot, în jur, saci cu gunoi, resturi de mâncare, caserole, furculiţe", arată Cristina Filip, reporter Observator.

"De la 1 ianuarie noi ne luptăm să putem duce gunoiul în altă parte şi nu ştim încă ce se va întâmpla. Dar asta nu înseamnă că nu luăm gunoiul", a declarat Viorel Iosif, primarul din Săbăreni. Întrebat ce face cu pubelele care dau pe dinafară în faţa primăriei, răspunde: "Păi, şi... Doamnă, şi ce să le facem acum!"

Primarul din Săbăreni promite că de joi, gunoaiele vor fi ridicate din nou. Localnicii nu par să îl creadă. Se tem că nu vor mai avea loc în tomberoane până rezolvă autorităţile problema. "Nu avem nicio soluţie şi nu ştim excact unde îl vom duce. Suntem foarte mulţi, mă tem că va ajunge prin pădurile din împrejurimi, câmpuri", spune Alina Yurtseven, localnică din Săbăreni.

Potrivit unor surse, gunoaiele din Săbăreni nu mai pot fi ridicate pentru că judeţul Giurgiu nu are un plan de gestionare a deşeurilor pentru anul acesta. Problema ar putea fi rezolvată, în cel mai bun caz, luna viitoare, dacă licitaţiile pentru noile contracte de salubrizare nu vor fi contestate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Comuna care "ascunde gunoiul sub preș" cu legi inventate. Anunțul a fost trimis de viceprimar pe WhatsApp