Antena Meniu Search
x

Curs valutar

VIDEO! Cea mai nouă modă! Animal ciudat de companie: jumătate pisică, jumătate veveriță!

Pisica veveriță este un animal zvelt, care poate fi recunoscut foarte ușor după coada sa acoperită cu păr în culori alb-negru, ce formează inele alternante, fapt care i-a dat și denumirea de pisica cu coada inelată.

de Redactia Observator

la 15.11.2015 , 10:16

 Pisica veveriță este un animal zvelt, care poate fi recunoscut foarte ușor după coada sa acoperită cu păr în culori alb-negru, ce formează inele alternante, fapt care i-a dat și denumirea de pisica cu coada inelată.

Pisica veveriță (Bassariscus astutus) face parte din ordinul Carnivora și, alături de raton, din familia Procyonidae. Este un animal de pradă, care trăiește în statele din partea centrală și de vest a Statelor Unite Americane, dar și în nordul și centrul Mexicului. Din 13 august 1986, pisica veveriță a devenit mamiferul oficial al statului Arizona.

Se consideră a fi ușor de domesticit, putând deveni un animal de companie afectuos și jucăuș. Se adaptează la mediul de interior și poate fi ținut în casă la fel ca o pisică sau ca un câine, însă are nevoie de o cutie, care să-i ofere protecție față de lumină și în care să poată dormi pe timpul zilei, potrivit paginii maconmagic.com. În unele țări, pisica veveriță este protejată prin lege și este interzisă deținerea sa ca animal de companie.

Articolul continuă după reclamă

Acest animal are un aspect deosebit, prin coloritul cozii, format din șapte sau opt inele în culori alb și negru. Deși nu este înrudit cu pisicile, oamenii l-au asociat cu felinele, pentru abilitatea lor de a prinde șoarecii.

Are corpul compact și neted, cu botul alungit și ascuțit. Corpul este complet acoperit cu blană, de culoare ce cuprinde nuanțe de la gri-gălbui la maroniu-închis pe partea superioară, iar pe piept și abdomen culorile sunt mai deschise. Ochii sunt mari, cu irisul de culoare mov, iar în jurul acestora blana este de culoare maro închis sau neagră, asemenea unei măști. Are sprâncenele albe, iar urechile sunt mari, de culoare gri, cu vârfurile albe. Exemplarele adulte pot ajunge la o lungime a corpului de 30-42 cm, la o greutate între 0,8-1,5 kg și o lungime a cozii de la 31 la 44 cm.

Acest animal trăiește solitar în mediul său natural și este activ mai mult noaptea, când umblă în căutarea hranei. Se localizează, în general, în apropierea surselor de apă, dar la nevoie, dacă regimul alimentar este bogat în proteine, fructe și insecte, poate subzista și fără lichide. Hrana este în funcție de sezon: plante și insecte, toamna, mamifere mai mici și păsări, iarna, și insecte, vara. Mamiferele pe care le vânează sunt: șoarecii, șobolanii, veverițele și iepurii. În plus, pisicile veveriță se hrănesc cu nectarul agavelor.

Acest animal se reproduce între lunile februarie și martie și dă naștere la 1-4 pui. Aceștia deschid ochii după 5-6 săptămâni și, în aceeași perioadă, le crește și blana. După doi ani, puii ating maturitatea sexuală și se pot reproduce, potrivit animalutul.ro.

Speranța de viață a pisicilor veveriță, în mediul lor natural, este de 7 ani, iar în captivitate pot ajunge la 12-14 ani.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » VIDEO! Cea mai nouă modă! Animal ciudat de companie: jumătate pisică, jumătate veveriță!