Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jandarmii montani au urcat drapelul pe Vârful Omu, marcând Centenarul Unirii

Cei mai bine pregătiţi 10 de jandarmi montani din ţară au pornit de dimineaţă pe crestele Bucegilor ca să arboreze drapelul României pe Vârful Omu.

de Redactia Observator

la 23.01.2018 , 17:40

Acţiune impresionantă a jandarmilor montani cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire! Cei mai bine pregătiţi 10 de jandarmi montani din ţară au pornit de dimineaţă pe crestele Bucegilor ca să arboreze drapelul României pe Vârful Omu, la  2541 de metri altitudine.

10 jandarmi montani au pornit, incă de dimineţă, pe crestele înzăpezite ale Bucegilor, cu drapelul pe care îl vor arbora cu mîndrie pe Vârful Omu. 

Traseul către vârful Omu ne este deloc unul uşor, mai ales în condiţiile în care crestele munţilor sunt acoperite cu zăpadă.

Vezi și

Alături de cei 10 jandarmi montani a fost şi Şeful jandarmeriei Române, Cucoş Sebastian, care i-a încurajat înainte de urcare.

Şi pentru a întări şi mai mult simbolistica Marii Uniri, cei 10 jandarmi montani au fost selectaţi din toate regiunile ţării. În luna august, atunci când se va marca intrarea României în Război, jandarmii vor urca pe Vârful Elbrus din munţii Caucaz. Tot cu drapelul României.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Inedit » Jandarmii montani au urcat drapelul pe Vârful Omu, marcând Centenarul Unirii