Meniu
Search
x

Video Cel mai mare diamant roz din lume a fost descoperit într-o mină din Angola. Câte karate are "Trandafirul din Lulo"

Cel mai mare diamant roz din lume descoperit în ultimii 300 de ani a fost găsit într-o mină din Angola. Piatra rară, de culoare roz pur, are 170 de karate şi a fost denumită "Trandafirul din Lulo", după numele regiunii de unde a fost extras. Pentru a-şi atinge valoarea maximă, diamantul roz trebuie să fie tăiat şi şlefuit. Deocamdată este imposibil de estimat suma pentru care va fi vândut, spun experţii. În 2017, un alt diamant roz de 59,6 karate a fost vândut la o licitaţie în Hong Kong pentru suma de 71,2 milioane de dolari americani.

De Redactia Observator la 28.07.2022, 21:56
Vezi și

Minerii din Angola au extras un rar diamant roz pur, considerat cel mai mare descoperit în lume în ultimii 300 de ani, a anunţat miercuri compania minieră australiană care exploatează situl, potrivit AFP. Diamantul de 170 de carate a fost denumit "Trandafirul din Lulo", după numele minei din nord-estul Angolei din care a fost extras. Este unul dintre cele mai mari diamante roz descoperite vreodată, a precizat Lucapa Diamond Company într-un comunicat adresat investitorilor.

"Trandafirul din Lulo". Valoarea celui mai mare diamant roz din lume

Descoperirea "istorică" a acestui diamant de tip IIa, care grupează pietre deosebit de rare şi pure, a fost salutată de guvernul angolez, partenerul minei. "Acest diamant roz record şi spectaculos extras de la Lulo continuă să arate că Angola este un jucător important pe scena mondială a mineritului de diamante", a declarat, potrivit Agerpres, ministrul angolez al resurselor minerale, Diamantino Azevedo.

Piatra va fi vândută la licitaţii internaţionale, probabil la un preţ astronomic. Deşi "Trandafirul din Lulo" va trebui să fie tăiat şi şlefuit pentru a-şi atinge valoarea maximă - un proces prin care o piatră poate pierde 50% din greutatea sa - diamante roz similare au atins preţuri record în trecut. În 2017, diamantul "Pink Star" de 59,6 carate a fost vândut la licitaţie la Hong Kong pentru suma de 71,2 milioane de dolari americani, rămânând până în prezent cel mai scump diamant vândut vreodată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Cel mai mare diamant roz din lume a fost descoperit într-o mină din Angola. Câte karate are "Trandafirul din Lulo"