Cercetătorii au creat înghețata din lapte de iapă, o alternativă mai sănătoasă la cea tradițională
Cine nu iubește înghețata? Prea puțini, chiar dacă mai toți ne simțim vinovați dacă o consumăm prea des sau în cantități prea mari. Acum, însă, oamenii de știință au creat mai multe variante plecând de la laptele de iapă. Variante mai sănătoase decât cele tradiționale, spun ei.
Cercetătorii din domeniul alimentar de la Universitatea de Tehnologie Pomerania de Vest din Polonia au preparat mai multe tipuri de înghețată folosind lapte de iapă și diferite bacterii. Iar cei care le-au degustat au fost cuceriți.
Laptele de iapă este mai asemănător cu laptele uman decât cel de vacă, este sigur pentru persoanele alergice la laptele de vacă și are mai puține grăsimi, scrie Interesting Engineering. În plus, conține enzime benefice și proteine care nu se găsesc în laptele de vacă.
Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de spotmedia.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰