Antena Meniu Search
x

Video Chef Salvo Castro, povestea italianului care a gătit pentru Papa Ioan Paul al II-lea şi care a ales să se stabilească în România

În drumul său, din Italia şi până în America, chef Salvo Castro, a pregătit mâncare pentru marii actori ai lumii. Tom Cruise sau Robert de Niro sunt doar doi dintre ce care au gustat din savorile sale. Ba chiar Papa Ioan Paul al II-lea şi Silvio Berlusconi s-au declarat încântaţi de talentul său. El a ales în schimb să se stabilească România. Iar de 7 ani gustul preparatelor sale nu poate trece neobservat. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 26.01.2021, 13:02

Vezi și
  • Robert de Niro şi Anthony Hopkins erau clienţi fideli ai restaurantului la care Salvo era maestrul din bucătărie.

Salvo Castro: Tu dimineaţa intri în bucătărie, dar nu ştii când ieşi.

Aşa descrie Salvo meseria de bucătar. 

Visul lui a fost să devină jurnalist. Ulterior, l-a atras medicina. Însă toate drumurile l-au dus către bucătărie. 

Salvo Castro: Am ales bucătăria de foarte copil, la 12 ani. Acum am 47, a trecut foarte mult timp. Aşa din greşeală când mama era la spital eu am gătit mâncare pentru fratele meu.

Aşa că părinţii au luat decizia să îl trimită la şcoala de bucătari din Sicilia.

Salvo Castro: Particularitatea şcolii din Sicilia e că în fiecare an din luna mai până în septembrie te trimit undeva. Eu am avut un noroc că în primul an m-au trimis în St Moritz, în al doilea an m-au trimis în Cinque Terre, al treilea an m-au trimis în Veneţia şi al patrulea an am mers înapoi în Elveţia. 

A gătit pentru Robert de Niro şi Anthony Hopkins

Timp de 8 ani, Roma a fost a doua lui casă. Robert de Niro şi Anthony Hopkins erau clienţi fideli ai restaurantului la care Salvo era maestrul din bucătărie. Iar lista personalităţilor este una lungă.

Salvo Castro: George, te rog un pix şi o hârtie. Naomi Campbell, Tom Cruise, Nicole Kidman, Dolce Gabbana care încă nu era Dolce Gabbana erau Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, dar veneau să mânânce acolo eu le făceam mic dejun, Rod Stewart, am pregătit foarte mult timp lui Robert de Niro în Roma, Anthony Hopkins când a făcut seria televizată în Italia, Silvio Berlusconi - am lucrat o perioadă cu el la Guvern. 

Au urmat apoi 11 ani în Vatican, în care Papa era cea mai importantă persoană pe care o servea. 

Salvo Castro: Normal, când el mânca singur, mânca ca un om normal. 

În România a ajuns în 2014. Nu ştia nimic despre ţara noastră, însă treptat a decis că este locul unde vrea să îşi ducă mai departe pasiunea pentru bun gust în farfurie. 

Chef Salvo: Frumuseţea bucătăriei italieneşti constă în simplitate

Chef Salvo ne-a încântat şi pe noi cu o reţetă de Vitello tonnato. Este unul din acele preparate specifice bucătăriei Italiene.

De altfel, Salvo mărturiseşte că frumuseţea bucătăriei italieneşti constă în simplitate. Pentru felul principal, a urmat o reţetă de paste cu creveţi, reţetă adusă chiar din inima Siciliei. Avem nevoie de creveţi, ulei de măsline, neapărat usturoi şi sos proaspăt de roşii. 

Amestecăm bine pastele cu tot sosul 

Busuioc.

Punem un pic de sare 

Punem un pic de parmesan puţin ca să nu schimbăm gustul de peşte 

Salvo Castro: Creveţii sunt din Sicilia şi roşiile sunt din România, atunci avem o farfurie foarte internaţională. Aşa că normal că farfuria asta ne lasă... un bun gust. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi cu plăcere la job?
Observator » Inedit » Chef Salvo Castro, povestea italianului care a gătit pentru Papa Ioan Paul al II-lea şi care a ales să se stabilească în România