Antena Meniu Search
x

Video Concurs canin la Târgu Mureş, dedicat patrupezilor din rasa Mastiff Tibetan

Zeci de câini din rasa Mastiff Tibetan, veniţi din cinci ţări, au concurat, ieri, la Târgu Mureş, pentru titlul de cel mai bun exemplar. Aranjaţi, coafaţi şi determinaţi, câinii şi-au etalat calităţile în faţa juriului.  La final, cei mai frumoşi dintre căţei, dar şi cei cu atitudine, au fost premiaţi. 

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 10:57

Vezi și

Mastiff-ul Tibetan este strămoşul câinilor ciobăneşti şi de pază. Seamănă foarte mult cu leii, iar această rasă are o vechime de peste 3.000 de ani.

Tudor Sălăgean, crescător mastiff tibetan: Acest Mastiff Tibetan are mai multe calităţi. Una dintre ele este că acesta este un exemplar foarte bun pentru paza protecţia familiei şi a turmelor de oi.  

Crescător: Ştie ce înseamnă să-şi păzească teritoriul, la locuinţă sau la domiciliul său. Ştie să iasă în afara teritoriului şi să respecte anumite reguli de conduită. 

Spălaţi, coafaţi şi aranjaţi de stăpâni, 45 de câini din rasa Mastiff Tibetan au defilat prin faţa juriului. Arbitrii au evaluat ţinuta şi blana câinilor, dar şi capacitatea stăpânului de a relaţiona cu patrupedul. 

Cristian Ștefănescu, preşedinte Asociaţia Chinologică Română: Aceste expoziţii de frumuseţe, urmăresc în principal fenotipul, aspectul exterior al câinelui, care trebuie să se circumscrie standardului internaţional, emis de federaţia chinologică internațională. Arbitrul, expertul care evaluează aceste exemplare. Hotărăşte care este cel mai bun pe sexe şi pe clase de vârstă. 

Câinii au fost pregătiţi în cele mai mici detalii pentru a arăta impecabil, iar Boss Phantom, cel mai frumos exemplar din rasa mastiff tibetan i-a cucerit şi pe spectatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Inedit » Concurs canin la Târgu Mureş, dedicat patrupezilor din rasa Mastiff Tibetan