Antena Meniu Search
x

Video Cum arată Fedha, prima prezentatoare de știri artificială

Prezentatorii de televiziune pot fi înlocuiţi cu unii virtuali, generaţi de inteligenţa artificială. Un site de ştiri din Kuweit a postat pe Twiter un videoclip în care apare o prezentatoare virtuală. Fedha, pe numele ei, reprezintă un test al companiei care îşi doreşte un conţinut nou şi inovator. Pe viitor, prezentatoarea ar putea avea şi propria sa rubrică de ştiri pe Twitter. Reacţiile stârnite de videoclip au fost diverse, mai ales cele ale jurnaliştilor, care se întreabă dacă vor fi înlocuiţi de Fedha şi colegele ei în viitorul apropiat. 

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 17:38

Vezi și

O companie media kuweitiană a dezvăluit în această săptămână o prezentatoare de televiziune virtuală, generată de inteligenţa artificială, cu ambiţia declarată de a-i încredinţa responsabilitatea prezentării unui jurnal de ştiri în această ţară din regiunea Golfului Persic, informează AFP.

Purtând un tricou alb şi un sacou negru, prezentatoarea virtuală "Fedha" şi-a făcut apariţia sâmbătă pe contul de Twitter al site-ului de ştiri Kuwait News, în cadrul unui proiect aflat încă în faza de testare.

"Eu sunt Fedha, prima prezentatoare din Kuweit care lucrează cu inteligenţa artificială la Kuwait News. Ce fel de ştiri preferaţi? Vă ascultăm părerile", a declarat ea în araba clasică.

Site-ul de ştiri menţionat, afiliat Kuwait Times, primul cotidian anglofon din Golful Persic înfiinţat în 1961, testează în această perioadă potenţialul inteligenţei artificiale pentru a propune "un conţinut nou şi inovator", a declarat redactorul-şef adjunct, Abdullah Boftain.

Pe acelaşi subiect

Prezentatoarea Fedha ar putea să adopte accentul din Kuweit

După părerea acestuia, noua prezentatoare ar putea să adopte pe viitor accentul kuweitian şi să prezinte un buletin de ştiri pe contul de Twitter al Kuwait News, urmărit de peste 1,2 milioane de abonaţi.

"Fedha este un vechi prenume kuweitian popular, care face trimitere la bani, la metal. Întotdeauna ne imaginăm roboţii în culori argintii şi din metal, aşa că am combinat cele două elemente", a dezvăluit Abdullah Boftain.

Aspectul fizic al prezentatoarei virtuale - o tânără blondă cu ochi de culoare deschisă - reflectă, potrivit aceluiaşi jurnalist, diversitatea populaţiei din această ţară bogată în petrol, alcătuită din kuweitieni şi expatriaţi.

"Fedha reprezintă pe toată lumea", a adăugat el.

Videoclipul ei de prezentare, cu o durată de 13 secunde, a stârnit numeroase reacţii pe reţelele de socializare, mai ales din partea jurnaliştilor. "Locurile noastre de muncă sunt în pericol. Fedha şi colegele sale ne vor înlocui oare într-un viitor apropiat?", s-a întrebat unul dintre ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Cum arată Fedha, prima prezentatoare de știri artificială