Antena Meniu Search
x

Cum dispari definitiv de pe internet și din căutarile Google. Dai un click şi nu mai exişti în mediul virtual!

Să ştergi toate informaţiile despre tine din căutările Google, precum şi conturi de Google, Facebook şi Yahoo: nicicând nu a fost mai simplu!

Să ştergi toate informaţiile despre tine din căutările Google, precum şi conturi de Google, Facebook şi Yahoo: nicicând nu a fost mai simplu! Mai jos, vă prezentăm câţiva paşi simpli care, odată parcurşi, îţi vor garanta anonimatul pe Internet!

Cum să-ţi ştergi conturile online unul după altul

Într-un univers în care cei mai mulţi dintre noi au o identitate online formată din mai multe conturi pentru diverse servicii, îţi vine uneori să te întrebi dacă nu cumva toate informaţiile despre ţine şi viaţă ta ajung online şi nu le mai poţi ,,da jos”. Am studiat un pic problema şi se pare că nu este atât de complicat pe cât am crede.

Cum să-ţi ştergi sau închizi conturile online unul după altul

FACEBOOK:  Pentru a şterge un cont de Facebook este suficient să accesaţi http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account şi să apăsaţi pe butonul submit. La Facebook, spre deosebire de alte servicii, aveţi două opţiuni, una de a va dezactiva contul şi una de a-l şterge. Deşi în ambele situaţii contul nu mai poate fi văzut de nimeni, diferenţa dintre cele două este că în cazul deactivarii contului toate informaţiile voastră sunt păstrate pe serverele Facebook. Pentru a dezactiva contul accesaţi Account Settings şi faceţi click de deactivate account. Completaţi cele câteva câmpuri şi şi confirmaţi alegerea printr-un al doilea click pe ,,Deactivate My Account”. Dacă aţi optat pentru ştergere, datele s-au pierdut definitiv. În schimb, dacă aţi optat pentru deactivare aveţi posibilitatea să va reactivaţi contul autentificandu-va din nou pe site şi accesând un email pe care îl veţi primi de la Facebook.

TWITTER: Pentru a şterge un cont de Twitter accesaţi http://twitter.com/settings/accounts/confirm_delete . Că o metodă alternativă, puteţi folosi secţiunea Settings din contul de Twitter, urmat de un click pe Account. Pe pagină care va apărea există un buton pentru dezactivarea contului ,,Deactivate my account.” Faceţi click pe el şi confirmaţi alegerea făcută. În cazul Twitter dezactivarea contului este identică cu ştergerea deoarece contul nu se mai poate reactivă. Merită să reţineţi că numele de utilizator şi adresa de email pot fi refolosite pentru un alt cont la doar 30 de zile după dezactivare.

GOOGLE: Pentru a şterge un cont de Google, inclusiv servicii asociate gen Google+. YouTube, etc. accesaţi https://www.google.com/accounts/EditServices. Pentru a fi mai uşor, puteţi întâi să va autentificati pe Gmail şi abia după aceea să accesaţi adresa de mai sus. Merită reţinut că pe pagină respectivă aveţi posibilitatea să renunţaţi doar la serviciul de poştă electronică Gmail sau să ştergeţi toate informaţiile aferente contului vostru Google.

YAHOO:  În cazul Yahoo!, este de ajuns să accesaţi https://edit.yahoo.com/config/delete_user. Procedura se finalizează reintroducând parolă, completând codul Captcha şi apoi click pe Terminate this Account.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Cum dispari definitiv de pe internet și din căutarile Google. Dai un click şi nu mai exişti în mediul virtual!