Antena Meniu Search
x

Cum să afli CÂND te vei CĂSĂTORI

Visezi ziua cea mare încă de mic(ă). Știi că va veni cândva dar nu cunoști perioada cu exactitate. Va fi în curând sau poate va trebui să mai aștepți ceva timp?

Visezi ziua cea mare încă de mic(ă). Știi că va veni cândva dar nu cunoști perioada cu exactitate. Va fi în curând sau poate va trebui să mai aștepți ceva timp?

Când va veni ZIUA?

Din tradiția populară ne parvin o serie de obiceiuri conform cărora o fată care dorește să se mărite poate apela la câteva jocuri prin care i se poate arăta acea perioadă a vieții în care va face pasul mult visat.

Păstaia de mazăre. Luați una cu nouă boabe, legați-o cu o ață albă deasupra ușii. Dacă primul intrat nu e membru al familiei și nu e căsătorit/ă, te vei căsători până într-un an.

Trandafirul roșu. Alege unul înflorit, până la 7 dimineața și pune-l într-un plic alb; lipește plicul și pune-l sub pernă. Nu uita ce visezi. Dacă visezi apă, câmpii, flori, munți, sticlă, orgă, copii, părinți, lună înseamnă că te vei căsători în următoarele 12 luni. Dacă vei visa animale, păsări, pești, hârtie, ochelari sau soare vei aștepta 5 ani până la căsătorie. Dacă visezi aur, clopot, reptile, furtună, soldați vei rămâne necăsătorit(ă).

Cărți de joc. Într-un grup de femei, pentru a afla care se va mărita prima, împarte cărțile cu fața în sus. Cine primește regale de inimă roșie va fi prima. Pentru bărbați, dama de inimă roșie este foarte importantă.

Orice număr impar de persoane trebuie să stea în cerc, să pună la mijloc un pachet bine amestecat de cărți într-o cutie sau o pungă, apoi fiecare trebuie să tragă o carte, până la ultima. Cinte trage asul de inimă roșie se va căsători primul, cine are doi de treflă- ultimul; asul de pica – niciodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Cum să afli CÂND te vei CĂSĂTORI