Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum s-a văzut cometa secolului pe cerul României. Oamenii de pe litoral au avut parte de un spectacol unic în viaţă

Spectacol cosmic pe cer aseară! O cometă la fel de strălucitoare ca planeta Jupiter a putut fi observată cu ochiul liber de către oamenii aflaţi pe litoralul românesc.

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 08:32

Pentru câteva zile, acest mic corp de rocă și gheață va continua să fie vizibil după apusul Soarelui. Corpul ceresc va mai ajunge în apropierea planetei noastre abia peste 80.000 de ani.

Revenită în proximitatea Terrei după un ocol în jurul Soarelui, cometa Tsuchinshan-ATLAS a devenit din nou vizibilă pentru pământenii din întreaga emisfera nordică începând de sâmbătă seară pentru "aproximativ zece zile", în timp ce îşi continuă călătoria începută cu milioane de ani în urmă. Atunci când cometele se apropie de steaua noastră, gheaţa din nucleul lor se topeşte şi lasă în urmă o dâră lungă de praf, ce reflectă lumina solară. Se spune atunci că o cometă pierde gaze, prin formarea unui element caracteristic, coama cometei, riscând, uneori, chiar să se dezintegreze.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Inedit » Cum s-a văzut cometa secolului pe cerul României. Oamenii de pe litoral au avut parte de un spectacol unic în viaţă