Antena Meniu Search
x

Video Demonstraţie de Cartea Recordurilor: cât de repede rezolvă campionul George Scholey cubul Rubik

Cuburile Rubik sunt jucăriile care pun mintea copiilor şi oamenilor mari la contribuţie. Cu un cub rotitor se poate face magie, iar cu mai multe ... performanţă de Cartea Recordurilor. George Scholey a intrat în Guiness Book după ce a rezolvat 7.000 de cuburi în 48 de ore. Iată o demonstraţie pentru Observator. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 24.01.2023, 21:43

Vezi și

"Totul a început acum 7 ani când îmi plăcea să fac magie, ceva total diferit. Şi pentru că era la modă să faci trucuri folosind cuburi Rubik, am zis să încerc şi eu. Dar, după ce am primit unul, am fost de-a dreptul fascinat. Aşa că am început să exersez foarte mult. Petreceam 6,7 sau chiar 8 ore pe zi tot încercând să le rezolv. Şi apoi, după un an şi jumătate, am doborât primul record naţional. Iar anul trecut am intrat în Cartea Recordurilor", povesteşte George Scholey, campion cub Rubik.

Cubul Rubik, o pasiune de Cartea Recordurilor

Acum are peste 80 de medalii. Cel mai răsunător succes rămâne însă intrarea în Cartea Recordurilor, atunci cand a rezolvat aproape 7.000 de cuburi în 48 de ore. 

  • Ella Prodan, reporter Observator: Cubul Rubik este un joc inteligent şi se spune că îţi dezvoltă capacitatea de a memora. 
  • George Scholey, campion cub Rubik: Aşa cred. Cel puţin în ceea ce priveşte simţurile, orientarea în spaţiu şi îţi ascute mintea. Nu sunt multe date despre asta, dar pe mine chiar m-a ajutat foarte mult.

La fel de lejer poate rezolva un cub Rubik şi în timp ce se dă pe skateboard. De altfel, George a intrat şi pentru a doua oară în Cartea Recordurilor, pentru cele mai multe cuburi rezolvate în mai puţin de două ore. Mai precis, 500 de cuburi Rubik.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Inedit » Demonstraţie de Cartea Recordurilor: cât de repede rezolvă campionul George Scholey cubul Rubik