Antena Meniu Search
x

Dermatita seboreică și tratamentele naturiste. Uleiuri esențiale benefice

Dermatita seboreică a început să fie prezentă la majoritatea persoanelor. Un stil de viață nesănătos sau utilizarea cosmeticelor nepotrivite, cu un conținut ridicat de substanțe chimice, duc la apariția acestei afecțiuni.

Dermatita seboreică și tratamentele naturiste. Uleiuri esențiale benefice - Unsplash

Dermatita seboreică a început să fie prezentă la majoritatea persoanelor. Un stil de viață nesănătos sau utilizarea cosmeticelor nepotrivite, cu un conținut ridicat de substanțe chimice, duc la apariția acestei afecțiuni. Dermatita seboreică este o afecțiune, deoarece provoacă neplăceri la nivelul scalpului manifestându-se prin înroșirea scalpului, mătreață abundentă, tegument inflamat, descuamare, etc. Ei bine, citește mai departe și află despre dermatita seboreică și  puterea uleiurilor esențiale, cel mai bun tratament naturist.

Ce este Dermatita Seboreică?

Dermatita Seboreică reprezintă o afecțiune inflamatorie ce apare la nivelul feței, scalpului sau a toracelui superior, zonele cu cele mai mari cantități de sebum. Mai mult decât atât, dermatita apare  la nivelul sprâncenelor, frunții și canalului auditiv extern.

Dermatita Seboreică  la nivelul scalpului se manisfestă prin apariția unor cruste (scuame) albe, care se pot desprinde foarte ușor, rămânând doar niște pete roșii. Aceste scuame se fixează pe firele de par și provoacă prurit fără leziuni dureroase, în cazul în care nu sunt complicații infecțioase. Dermatita Seboreică este generată din cauza stresului, alimentației inadecvate, imunității scăzute sau din cauza unor afecțiuni ale altor organe.

În vederea combaterii acestei afecțiuni, se recomandă un stil de viață sănătos alcătuit din fructe și legume, fără alimente bogate în grăsimi. Pe lângă alimentele grase, dulciurile și cantitățile de zahăr trebuie să fie evitate pe cât posbil.

Legumele, fructele și peștele sunt recomandate, varza, fasolea, cartofii, ridichiile, morcovii, salata verde, cireșele, caisele, fragii, strugurii, coacăzele negre, iaurtul și uleiurile presate la rece.

Cum ții sub control dermatita seboreică

Dermatita seboreică poate dura mai mult sau mai puțin, în funcție de gradul afecțiunii. Pentru a ține sub control dermatita seboreică, află mai jos câteva idei și sfaturi practice pe care le poți pune în practică foarte ușor:

  • Folosește produse cosmetice de calitate, fără compuși chimici

  • Folosește apă călduță, apa fierbinte usucă foarte mult pielea scalpului

  • Tamponează pielea capului cu prosopul într-un mod delicat

Cum te ajută uleiurile esențiale în tratarea dermatitei seboreice

Uleiurile esențiale se obțin dintr- o paletă diversificată de plante și flori ce au efecte benefice asupra scalpului. Astfel, poți adăuga diferite tipuri de uleiuri esențiale în șampon sau în mască.

Așadar, adaugă câte 10-15 picături de ulei esențial de rozmarin, tămâie, patchouli, busuioc, cimbru, lavandă, eucalipt , mentă, portocală, lemongrass și mentă. Amesteci foarte bine toate ingredientele până ce devin  o pastă mai cremoasă.

A doua variantă, adaugi aceleași uleiuri esențiale peste gelul de aloe vera, ulei de măsline sau ulei de cocos, jojoba, avocado, argan sau migdale.

La o linguriță de ulei vegetal se adaugă 2 picături de ulei esențial. Tot amestecul se păstrează într-o sticluța de culoare închisă și la loc răcoros și întunecat. Masezi scalpul cu aceste uleiuri după care acoperi părul cu un prosop fierbinte și îl lași câteva ore, și mai apoi speli și cureți părul. Pentru clătirea părului poți folosi un amestec din apă și oțet de mere sau suc de lămâie, proporție 1:1.

 

Așadar, dacă îți dorești să ai un scalp fără probleme, încearcă pe cât posibil să mănânci sănătos, să ai o dietă echilibrată și să folosești cosmetice naturale.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Dermatita seboreică și tratamentele naturiste. Uleiuri esențiale benefice