Antena Meniu Search
x

Descoperirea spectaculoasă făcută în pivnița lui George Washington. Arheologii, șocați: "Niciodată în visele noastre cele mai nebune nu ne-am imaginat"

Descoperire de-a dreptul spectaculoasă în pivnița lui George Washington. Arheologii spun că nu se așteptau să găsească intacte obiectele probabil vechi de 250 de ani.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 14:45

Descoperirea a fost făcută în subsolul moșiei din Virginia a primului președinte american. Echipa Mount Vernon a anunțat luna aceasta că arheologii au descoperit zeci de sticle din secolul al XVIII-lea în gropi de depozitare de sub pivnița proprietății; 29 dintre ele erau încă intacte, sigilate și pline cu cireșe și fructe de pădure perfect conservate, potrivit Wine Spectator.

Descoperire "fără precedent" în pivnița lui George Washington

Cercetătorii au extras și au refrigerat fructele probabil vechi de 250 de ani, iar sticlele, care au o formă tipică pentru mijlocul secolului al XVIII-lea, sunt pregătite pentru conservare în laboratorul de arheologie al muzeului.

Articolul continuă după reclamă

Arheologii au găsit sticlele în timpul săpăturilor pentru proiectul de renovare a conacului de 40 de milioane de dolari de la Mount Vernon, care a început în 2023.

Pe acelaşi subiect

„Niciodată în visele noastre cele mai nebune nu ne-am imaginat această descoperire arheologică spectaculoasă”, a spus președintele și CEO-ul Mount Vernon, Doug Bradburn în o declarație.

Potrivit lui Bradburn, sticlele fragile au fost probabil îngropate înainte de Revoluția Americană și este posibil ca George Washington să fi uitat de ele când a început războiul.

„Aceasta este o descoperire fără precedent”, a explicat Doug Bradburn. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Inedit » Descoperirea spectaculoasă făcută în pivnița lui George Washington. Arheologii, șocați: "Niciodată în visele noastre cele mai nebune nu ne-am imaginat"