Antena Meniu Search
x

Designerii români au cucerit podiumurile de la Paris

Designerii români au cucerit podiumurile de la Paris. Ţinutele haute couture, coafurile spectaculoase, dar şi creaţiile tradiţionale româneşti au fost prezentate la Palatul Behague, una din cele mai frumoase clădiri din oraşul luminilor.

Vezi și

Designerii români au cucerit podiumurile de la Paris. Ţinutele haute couture, coafurile spectaculoase, dar şi creaţiile tradiţionale româneşti au fost prezentate la Palatul Behague, una din cele mai frumoase clădiri din oraşul luminilor.

În spatele scenei stă de fapt greul unui show atât de important. Pentru Laurent Tourette şi Mirela Vescan e deja tradiţie să participe la marile săptămâni ale modei din întreaga lume.  

Mirela Vescan, make-up artist: "Avem o sală iluminată cu nişte candelabre mari, deci avem becuri. Sub lumina becului arată foarte bine roşu. Rosu este o culoare versatilă, se poartă foarte mult anul viitor şi avantajează foarte mult toate tipologiile."

Pe lângă roşu, în primăvara şi vara anului viitor, în materie de machiaj se va purta tuşul colorat, dar şi nuanţele de auriu şi argintiu. Şi Cătălin Botezatu a prezentat în premieră pe podiumul de la Paris colecţia Black and Silver. 

Cătălin Botezatu: "Pentru mine este fascinant ori de cate ori revin aici şi mai ales este onorant de altfel dat fiind faptul că Kenzo, marele designer a vrut să facă show-ul său aici şi a fost refuzat."

Dupa veteranul modei româneşti, designerul Alexandru Raicu, în vârstă de numai 24 de ani i-a cucerit pe francezi cu ţinutele inedite. Gecile de tip bomber şi rochiile cât mai colorate au fost cele mai apreciate piese din colecţia sa pentru sezonul cald. 

Alexandru Raicu, designer: "Este o colecţie plină de culoare care vorbeşte despre egalitate, despre libertate şi nu în ultimul rând despre feminitate. Este o colectie clar pentru femeia secolului 21."

Talentul românesc a fost îndelung aplaudat de oameni de afaceri francezi, bloggeri din Paris, dar şi de români stabiliţi aici. Printre ei si Rodica Paleologue, fotomodelul român în vârstă de 60 de ani. 

Rodica Paleogue, model: "E o săptămână bogată şi fasonantă cum se spune, ne mişcăm în toate direcţiile. Este o mare aventură concentrată într-o săptămână scurtă."

Luca Niculescu, ambasadorul Romaniei in Franta: "Pentru români, pentru francezi, pentru toţi cei care au fost în seara aceasta aici a fost o ocazie minunată pentru a vedea ce înseamnă creaţia românească."

Seara s-a incheiat cu un recital deosebit al sopranei Ianna Novac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Designerii români au cucerit podiumurile de la Paris