EcoBrunch savuros, în Ţinutul Zimbrului. Preparatele din produse 100% naturale care i-au cucerit pe turişti
Memoria gustului reprezintă una dintre cele mai puternice amintiri. Astfel că, pentru o vacanţă de neuitat în Ţinutul Zimbrului, oamenii din zonă au pregătit un brunch cu ce au mai bun în gospodării: sarmale cu urdă, zacuscă cu hribi şi miel la proţap. Desertul e unul pe inima turiştilor: dans şi drumeţii prin păduri de vis.
Zilele de vacanţă au savoare la propriu în Neamţ. La EcoBrunch-ul din Ţinutul Zimbrului, preparatele sunt făcute din produse 100% naturale, crescute în curtea localnicilor. "Nişte gustări reci, cu o iahnie de fasole, aici avem o zacuscă cu hribi. Aici avem urdă de la stână pe care în dimineaţa asta ne-au adus-o ciobanii, roşii, legume toate bio", arată Voina Stelian, bucătar chef.
Brunch tradiţional în Ţinutul Zimbrului
Vedeta evenimentului a fost mielul la proţap. Două zile a stat la baiţ cu diferite mirodenii, iar astăzi alte şase ore la copt, aici, la jar potrivit. Brunchul a primit o doză de autentic o dată cu ciorba cu jântuit - specialitate ciobănească şi ciorba de cocoş, care are un singur secret în zonă: "Zeama de oase! La toate mâncărurile trebuie folosită zeamă de oase. Aia dă gustul, savoarea şi esenţa mâncării."
Vizitatorii au fost cuceriţi şi de sarmalele din urdă, gătite la foc pe pirostrii. "Urda trebuie să fie foarte proaspătă pentru că trebuie să facă legătura între celălalte ingredinete. Foarte puţin orez", spune Daniel Gavriloaia, bucătar.
După brunch, a fost dans. Pentru cei care vor să-şi hrănească şi sufletul după un aşa ospăţ, o drumeţie în munţii Neamţului reprezintă cireaşa de pe tortul unei experienţe memorabile.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰