Antena Meniu Search
x

Video "Efectul Picasso". 46 dintre lucrările celebrului pictor, în valoare de peste 135 milioane de euro, expuse la Muzeul de Arta Recentă din Bucureşti

Lucrările lui Pablo Picasso, expuse în premieră în România. Direct de la Paris, expoziţia "Efectul Picasso" poate fi văzută la Muzeul de Arta Recentă din Bucureşti până în luna ianuarie a anului viitor. Mai bine de 30.000 de iubitori ai artei sunt aşteptaţi să admire capodoperele asigurate cu milioane de euro. 

de Redactia Observator

la 26.09.2023, 21:53

Vezi și

"Daţi-mi un muzeu şi îl voi umple"... I-au dat, iar acum colecţia lui Pablo Picasso ocupă în întregime Muzeul de Arta Recentă din Bucureşti. Expoziţia "Efectul Picasso" a vândut deja sute de bilete pentru prima zi deschisă publicului.

Erwin Kessler, directorul MARE și curatorul expoziției: "Aceasta este cu totul remarcabilă, în special din vara aceasta când a apărut filmul Openheimer, în care apare această lucrare. "Femeia cu bratele incurcisate"- de fapt nu e o femeie, sunt doua femei, jumatate Marie Therese Walter din faţă , iar din profil este Dora Maar, eterna femeie incruntată."

46 de picturi, gravuri şi desene semnate de artistul spaniol sunt expuse în România după trei ani de negocieri cu Muzeul Picasso din Paris. România e singura ţară din Europa Centrală şi de Est care găzduieşte această colecţie-far a artei moderne.  

Livia Florea, artist: "Este incredibil, este un moment extrem de special în zona culturii din România. Avem pisica pătrată, mi se pare foarte fain că Picasso a fost muralist și acum artiștii din stradă au intrat în muzeu și sunt puși alături de o lucrare a lui Picasso."

Pe acelaşi subiect

"Nu am mai fost într-adevar la o expoziție așa de fascinanta si ma entuziasmează."

O expoziție de milioane de euro

Pereţii au fost vopsiţi în roz, iar etichetele lucrărilor au culoarea albastră, culori din perioadele artistice definitorii ale marelui artist. Transportul capodoperelor de la Paris la Bucureşti a costat peste 140 de mii de euro. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: "Și măsurile de securitate sunt fără precedent. Muzeul a instalat deja peste 60 de camere de supraveghere și a dublat numărul custozilor pe fiecare etaj. Cu siguranță că valoarea artistică a acestei colecţii este inestimabilă, dar preţul pentru asigurarea lucrărilor din Primăverii este de 135 de milioane de euro." 

Erwin Kessler: "Este o valoare cu totul ridicolă, o să vedeți lucrările, este valoare de inventar." 

Expoziţia care prezintă şi 65 de lucrări ale artiştilor români influenţaţi de opera lui Picasso este deschisă până în luna ianuarie. Un bilet costă 100 de lei pentru adulţi şi 50 de lei pentru elevi şi studenţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » "Efectul Picasso". 46 dintre lucrările celebrului pictor, în valoare de peste 135 milioane de euro, expuse la Muzeul de Arta Recentă din Bucureşti