Antena Meniu Search
x

Video Femeile au făcut spectacol la Bibaniada: 2 echipe nu au prins niciun peşte, însă celelalte au capturat zeci de kilograme de biban

Cine spune că pescuitul este un sport doar pentru bărbaţi se înşală. Ieri a avut loc Bibaniada, singura competiţie de acest gen dedicată exclusiv femeilor. Concursul, aflat la a doua ediţie, a reunit la start 15 echipe, iar captura câştigătoare, de peste 4 kilograme, a fost premiată cu o mie de lei.

de Redactia Observator

la 19.06.2022, 20:36

Vezi și

"Un doi, trei şi.. Bibaniada!", au strigat cei prezenți la începutul competiției.

La fel ca anul trecut, la finalul perioadei de prohibiţie, echipe formate din câte două femei au plecat în căutarea celei mai mari capturi.. de biban pe canalele Dunării.

Deşi două dintre echipele participante nu au prins niciun peşte, celelalte au adus la mal zeci de kilograme de biban. Cea mai mare captură a fost de peste 4 kilograme, iar premiul de 1.000 de lei a fost înmânat de Ivona Patzaichin-Rusu, fiica fostului mare canotor.

Ivona Patzaichin-Rusu, fiica lui Ivan Patzaichin: "Chiar dacă tatăl meu nu mai este astăzi printre noi, vom fi alături de dumneavoastră în continuare! Şi sper să mă primiţi în braţele dumneavoastră la fel cum l-aţi primit şi pe tata."

Pe acelaşi subiect

Proiectul lui Ivan Patzaichin continuă și după moartea acestuia

Bibaniada a pornit iniţial ca o întrecere a localnicelor şi turistelor, însă în timp evenimentul s-a transformat într-un adevărat festival, cu dansuri şi cântece tradiţionale dunărene. Atmosfera a fost întreţinută de coruri de lipoveni şi de trupa Subcarpaţi, care a cântat piesa "Ivan".

Teodor Frolu, reprezentant al Asociaţiei "Ivan Patzaichin": "Ne întoarcem la tradiţie, dar nu  ne întoarcem cu o sută de ani în urmă, ci ne întoarcem printr-o perspectivă contemporană, prin muzică, prin gastronomie, prin felul specific al mersului cu Delta.. pe linişte, pe canalele Deltei."

Autorităţile locale şi Asociaţia "Ivan Patzaichin" vor să deschidă în zonă un centru multicultural dedicat regretatului campion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Femeile au făcut spectacol la Bibaniada: 2 echipe nu au prins niciun peşte, însă celelalte au capturat zeci de kilograme de biban