Antena Meniu Search
x

Mercur a trecut printre Soare şi Pământ, un fenomen vizibil doar de câteva ori într-un secol

Un fenomen extrem de rar a ţinut astăzi mii de români cu ochii spre cer! Mercur, cea mai mică planetă a sistemului solar, a trecut printre Pământ şi Soare, o călătorie care a putut fi admirată şi din România. Fenomenul se va resimţi şi în activităţile de zi cu zi, pentru că mercur e retrograd. 

De Redactia Observator la 11.11.2019, 21:51
Vezi și

Un fenomen extrem de rar a ţinut astăzi mii de români cu ochii spre cer! Mercur, cea mai mică planetă a sistemului solar, a trecut printre Pământ şi Soare, o călătorie care a putut fi admirată şi din România. Fenomenul se va resimţi şi în activităţile de zi cu zi, pentru că mercur e retrograd, avertizează specialiştii în astrologie. 

Puţin după ora 14, pasionaţii de astronomie s-au adunat deasupra oraşului Târgovişte, în vârful unui deal, de unde s-a văzut cel mai bine spectacolul de pe cer. Şi-au luat cu ei şi telescoape, pentru a admira în siguranţă călătoria lui Mercur prin faţa Soarelui. 

Mai exact, este al doilea tranzit al planetei Mercur prin faţa Soarelui din ultimul deceniu. În total, fenomenul rar are loc doar de câteva ori într-un secol. 

Valentin Grigore, preşedinte SARM: Din România se vede undeva cam la două ore şi puţin, depinde de locul din ţară, dar suficient să ne dăm seama de un fenomen destul de rar 

La Galaţi, terasa Observatorului Astornomic a fost plină.

Ovidiu Tercu, astronom: Am putea spune că e o minieclipsă. Următorul eveniment va avea loc în 2032

Din punct de vedere astrologic, putem vorbi de mercur retrograd - un fenomen de care mulţi se sperie, pentru că aduce probleme de comunicare, întârzieri şi amânări.  

Dezideriu, consultant în astrologie: Se poate lăsa şi cu dureri de cap şi cu nopţi nedormite. E o încărcătură mare. Este multă energie şi e posibil ca organismele să resimtă treaba asta. Să avem grijă la neînţelegeri, să nu ne grăbim, mai ales la acel sport minunat "trasul cu concluzia", şi să nu credem foarte tare în iluzii care apar peste noapte 

Mercur iese din retrograd pe 20 noiembrie, când putem începe proiecte şi relaţii noi, mai spun specialiştii. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Mercur a trecut printre Soare şi Pământ, un fenomen vizibil doar de câteva ori într-un secol