Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Fenomen meteo spectaculos. O "mare de nori" s-a format în munți, în zona Bâlea Lac

Fenomen meteorologic fascinant surprins în această dimineață pe Transfăgărăşan. La o altitudine destul de mică s-a format o „mare de nori", care lăsa să se vadă doar piscurile munţilor şi stâncile mai înalte.

de Diana Udrescu

la 12.10.2021 , 20:04

  • „Marea de nori" s-a produs la o altitudine destul de mică.
  • Vizibilitatea a fost mai redusă pe anumite sectoare de drum.

Meteorologii spun că este vorba despre un plafon de nori format în zona Bâlea Lac, Transfăgărăşan, Cabana Salvamont Argeș Cota 2000. Umiditatea s-a format în zonele mai joase și a dus la crearea ceții. Acest val de ceață a acoperit zonele cu o altitudine destul de mică a Transfăgărășanului. Pentru șoferii aflați în trafic vizibilitatea a fost mai redusă, pe anumite sectoare sub 100 - 200 metri.

Imaginile spectaculoase postate pe site-urile de socializare au devenit imediat virale, iar reacțiile internauților n-au întârziat să apară.

„Marea de nori”, un fenomen rar întâlnit

Vezi și

Conform specialiştilor, fenomenul este rar întâlnit, dar apare, uneori, în lunile octombrie sau noiembrie. Și anul trecut, în această perioadă, piscurile Carpaţilor Meridionali erau învăluite de norii spectaculoși. 

Aşa-numita „mare de nori" a mai avut loc într-un parc naţional din centrul Chinei, dar și în masivul Ceahlău, acolo unde s-a produs Efectul Gloria, un fenomen extrem de rar, care se formează atunci când umbra unui obiect sau a unei persoane se proiectează pe un nor sau o zonă cu ceață, a fost surprins de mai mulţi turişti.

Diana Udrescu Like

Diana Udrescu face parte din echipa Observator din anul 2019 şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. Lucrează în presă din toamna anului 2017 și este permanent conectată la tot ce se întâmplă în jurul său.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » Fenomen meteo spectaculos. O "mare de nori" s-a format în munți, în zona Bâlea Lac