Antena Meniu Search
x

Video Fenomen rar pe litoral. Plajele au fost acoperite de un val de ceață: "Am mai văzut aşa ceva, dar nu aici. Am văzut pe Coasta de Azur"

Un fenomen meteo spectaculos a putut fi observat astăzi la malui Mării Negre. Un val uriaş de ceaţă a acoperit plajele de pe litoral. Turiştii nu s-au speriat, ba chiar au rămas plăcut impresionaţi şi au continuat să se distreze, mai ales că vremea este deosebit de caldă în această perioadă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.07.2023, 18:02

Vezi și

Valul uriaş de ceaţă a acoperit plajele din Nordul litoralului. Turiştii abia şi-au găsit şezlongurile la ieşirea din apă. 

Andreea Filip, reporter Observator: "Fenomen rar şi spectaculos la malul mării, turiştii care au venit în această dimineaţă pe plajă au avut parte de o imagine mai puţin obişnuită, ceaţa este atât de densă, încât vizibilitatea este sub 50 de metri."

Turist: "E super mişto, fenomenul e tare, nu am mai întâlnit până acum. De asta ma şi sunat: vino repede pe malul mării să vezi cât de mişto te simţi abia aştept să intru în apă şi să mă scufund aşa prin ceaţă şi prin ceaţă şi prin apă şi prin ceaţă şi prin apă."

Reporter: "Aţi mai văzut aşa fenomen?"

Pe acelaşi subiect

Turist: "Nu, nu, până acum nu. E prima oară când văd aşa ceva."

Turist: "N-am văzut şi vin de 60 de ani la mare."

Reporter: "Câţi ani aveţi?"

Turist: "86."

Turist: "Am mai văzut aşa ceva, dar nu aici. Am văzut pe Coasta de Azur."

Explicațiile oamenilor de știință

Specialiştii spun că fenomentul se datorează schimbărilor mari de temperatură între zi și noapte.

Adrian Bâlbă, doctor în științe: "Acum a fost o umiditate foarte mare. A plouat ieri, aerul a atins repede punctul de rouă, din cauză că marea este rece. A bătut sudul (n.r. vântul) de câteva zile. E o apă frumoasă, curată, rece. Și această apă rece răceşte aerul de deasupra acesteia, iar un aer rece combinat cu cel umed de pe uscat generează acest punct de rouă." 

Mia Mirabela Stamate, meteorolog: "Zilele viitoare valul de căldură se va intensifica astfel încât în special în orele amiezii indicele de temperatură umezeală să atingă şi să depăşească pragul critic de 80 de unităţi cu precădere în Vestul Dobrogei, unde şi temperaturile se apropie şi o să depăşească pragul caniculei, anume 35 de grade."

Din cauza ceţii, două porturi de la malul mării au fost închise astăzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Inedit » Fenomen rar pe litoral. Plajele au fost acoperite de un val de ceață: "Am mai văzut aşa ceva, dar nu aici. Am văzut pe Coasta de Azur"