Antena Meniu Search
x

Video Floarea-cadavru îşi deschide petalele o dată la aproape 10 ani. A înflorit marți, la Academia de Științe din California

Este poate una dintre cele mai speciale plante din lume și i se spune floarea-cadavru! Denumirea este dată de mirosul deloc plăcut pe care această îl emană. Cu toate astea, planta este cu totul specială - înfloreşte o dată la aproape 10 ani. Un astfel de exemplar a atras mii de vizitatori curioşi la Academia de Științe din California.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 14:23

Vezi și

Floarea-cadavru şi-a deschis petalele marți după-amiază la Academia de Științe din California, San Francisco. Şi, deşi are o denumire macabră, multă lume a vrut să o vadă şi..să o miroasă. 

- Când am auzit că înflorește, am zis: Trebuie să mergem! Primul lucru pe care îl facem dimineaţa. Așa că iată-ne aici.

Floarea-cadavru înfloreşte o dată la 7 sau chiar 10 ani

Planta înfloreşte rar - o dată la 7 sau chiar 10 ani. Deşi poate părea bizar, ceea ce le stârneşte curiozitatea oamenilor este chiar mirosul pe care planta îl degajă, pe care mulţi l-au asemănat cu un fel de mâncare stricată. 

Pe acelaşi subiect

- Am reușit să reprogramez niște întâlniri pentru a veni să simt mirosul florii, înainte ca aceasta să se închidă.

Mirosul neplăcut are, însă, şi o explicaţie! 

Lauren Greig, horticultor: Această floare miroase aşa pentru că este polenizată de muște. Miroase ca un corp în putrefacţie, tocmai pentru a determina muștele să vină și să interacționeze cu ea, să culeagă polen și apoi să-l ducă la o altă floare. Să vezi această floare că îţi deschide petalele este o experiență foarte interesantă. Este absolut minunat. Și are, de asemenea, o aromă unică de care cred că oamenii sunt ușor curioși, chiar dacă este un miros urât.

Floarea este originară din Indonezia, dar creşte în mai multe ţări din Asia de Sud-Est, inclusiv în Filipine. Specia se află pe lista plantelor pe cale de dispariție, iar în prezent, există mai puțin de 1.000 de exemplare în sălbăticie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Floarea-cadavru îşi deschide petalele o dată la aproape 10 ani. A înflorit marți, la Academia de Științe din California