Video

Fuga de pandemie îi găseşte pe români la munte sau la mare

De Redactia Observator.
Publicat: 17.04.2021, 21:14.
Actualizat: 17.04.2021, 21:40

Unde fugim de pandemie într-un weekend însorit? O parte, la mare, acolo unde vremea frumoasă şi rata de infectare sub 3 la sută au scos din case sute de turişti dornici de câteva ore de relaxare.

Alţii au luat calea muntelui, unde zăpada încă ţine cu iubitorii sporturilor de iarnă.

Fuga de pandemie, relaxare la munte sau la mare

Turiştii veniţi de la sute de kilometri depărtare au admirat spectacolul oferit de lebedele din Eforie Sud. De mai bine de zece ani, graţioasele păsări sunt nelipsite din peisajul Golfulului Turcului.

"Cum vi se par?"
"Superbe, sunt minunate"
"Imi place si chestia asta cum se imperecheaza ele si daca moare unul dintre parteneri ramane singur toata viata, e o chestie frumoasa. Ar trebui sa fie si la oameni asa"

În aşteptarea sezonului estival, turiştii şi-au făcut încălzirea cu câteva ore de soare de aprilie.

"Am venit pentru ca avem o relatie speciala cu apa, o iubim. E foarte frumoasa"

Pentru Vlad, este a doua întâlnire cu marea din viaţa lui.

Ionuţ, tatăl copilului: "Cel mic a vazut marea cand avea 6 luni prima data si acum ne reintoarcem ca la 6 luni nu cred ca isi amintea foarte bine" Eliza, mama copilului: "Ieri am zis: maine mergem si azi am venit"

Mulţi se gândesc să revină la malul mării şi în lunile următoare, mai ales că se anunţă veşti bune.

Andreea Filip, reporter Observator: "Surse Observator spun ca de la 1 iunie, turistii care vor veni la mare ar putea sa scape de masca atunci cand merg la plaja, iar procentul de ocupare al hotelurilor de 70% ar putea fi eliminat"

Relaxare şi la munte

După o săptămână de ploaie, a ieşit soarele şi la munte, iar Poiana Braşov s-a animat odată cu vremea frumoasă. Zeci de turiști au venit să se bucure de o zi pe pârtie, pentru că de mâine se strică din nou vremea. "E foarte fain, inca e zapada, nu? Deci de ce sa nu profitam"

Deşi are doar 5 ani, Vlad stă cu încredere pe schiuri. "Si a cata oara este cand te dai tu astazi cu schiurile?" "A cincea" "Hai sa vedem!"

Sezonul de schi ar putea fi prelungit până la sfârşitul lunii aprilie în Poiana Braşov.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.