Video

Ignatul e sfânt și-n pandemie. Noile reguli nu i-au speriat pe români

De Redactia Observator.
Publicat: 20.12.2020, 20:08.
Actualizat: 20.12.2020, 20:08

După ce Uniunea Europeană a schimbat tradiţia tăierii porcului, a venit şi pandemia cu regulile ei. Cu toate astea, românii n-au renunţat la pomana porcului în ziua de Ignat şi au preparat bucatele tradiţionale de sărbători. În febra pregătirilor, unii au mai uitat de masca de protecţie.

În ziua de Ignat, ceaunele pline şi atmosfera de sărbătoare sunt tradiţie. Iar într-o comună din Hunedoara, tradiţia e păstrată cu sfinţenie.

De la pomana porcului, nu poate lipsi o ceașcă de țuică fiartă.

Ignatul, la oraș

Şi oamenii de la oraş, în ziua de Ignat, au dat iama în pieţe pentru a-și face provizii de carne pentru Sărbători.

Unii n-au vrut să renunţe la tradiţie chiar dacă stau la oraş. Doi bărbați din Pitești au făcut pomana porcului în fața blocului, printre mașinile parcate. Polițiștii i-au amendat cu câte 200 de lei.

Mai mult, am dus Ignatul şi la export. Mai mulţi români au fost filmaţi în timp ce descărcau din portbagaj un porc, în entuziasmul altor compatrioţi.

Pe lângă regulile Uniunii Europene, ce trebuie respectate la sacrificarea porcului, în pandemie mai trebuie ţinut cont şi de măsurile de protecţie şi mască.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.