Antena Meniu Search
x

Imagini extrem de rare, cu un cocoş de munte în sălbăticie, filmate într-o pădure din Harghita

Imagini foarte rare cu un cocoş de munte au fost filmate într-o pădure din judeţul Harghita. Pasărea a fost filmată de la doar câţiva metri de un pădurar, în timpul ritualului de împerechere.

Cocoş de munte în Harghita, filmat în perioada rotitului
Un cocoş de munte aflat în perioada rotitului a fost filmat într-o pădure din Harghita - Facebook/Romsilva

Imagini foarte rare cu un cocoş de munte au fost filmate într-o pădure din judeţul Harghita. Pasărea a fost filmată de la doar câţiva metri de un pădurar, în timpul ritualului de împerechere.

Cocoşul de munte este foarte rar surprins în habitatul său de camerele video sau aparatele foto. Iar exemplarul din pădurea din Harghita a fost filmat de la foarte mică distanţă.

Pasărea era în timpul ritualului de împerechere, aşa-numitul rotit al cocoşului de munte, când face anumite mişcări şi scoate sunete pentru a atrage femelele şi pentru a se impune în faţa celorlalţi masculi. De asemenea, cocoşul îşi face coada evantai, după cum poate fi văzut şi în filmuleţul de 24 de secunde.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

VIDEO: Cocoş de munte filmat într-o pădure din Harghita | Sursa: Facebook/Romsilva

Potrivit Romsilva, în zona Ocolului Silvic Tulgheş din Harghita sunt 6 locuri de rotit ale cocoşului de munte. În zonă trăiesc 24 de masculi şi 41 de femele.

În România, cocoşul de munte e o pasăre protejată de lege şi foarte scumpă la vedere. Potrivit estimărilor, în ţara noastră trăiesc între 4.500 şi 5.200 de perechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Imagini extrem de rare, cu un cocoş de munte în sălbăticie, filmate într-o pădure din Harghita