Antena Meniu Search
x

În comuna Maieru, din Munţii Rodnei, s-a descoperit un izvor cu apă cu aur coloidal

În Munţii Rodnei, localnicii au descoperit o comoară: la fântăna din comuna lor curge apă cu aur. Oamenii spun că apa are proprietăţi miraculoase şi sunt convinşi că s-au vindecat astfel de multe boli.

de Redactia Observator

la 19.09.2019, 22:17

Vezi și

În Munţii Rodnei, localnicii au descoperit o comoară: la fântăna din comuna lor curge apă cu aur. Oamenii spun că apa are proprietăţi miraculoase şi sunt convinşi că s-au vindecat astfel de multe boli. Specialiştii confirmă că apa alcalină are beneficii pentru sănătate. Vestea s-a răspândit rapid în ţară şi mii de turişti vin să se convingă pe pielea lor că izvorul este tămăduitor.

Într-o vale împrejmuită de crestele Munţilor Rodnei şi Bârgăului, la 50 de minute de mers cu maşina din Bistriţa, descoperim comuna Maieru. În locul unde a copilărit scriitorul Liviu Rebreanu, curge apă cu aur. La propriu. 

Specialiştii spun că apa nu are bacterii şi conţine aur coloidal. 

Oamenii sunt convinşi că are proprietăţi vindecătoare.

Apa izvorăşte din munte şi ajunge în comună printr-o conductă de trei kilometri. Pe acest traseu apa nu îngheaţă niciodată.  

Dacă apele din comerţ au în general un PH peste şapte, apa din Maieru are PH peste 8. Medicii spun că apa alcalină ajută organismul să funcţioneze corect şi asigură buna funcţionare a sistemului digestiv.

Vestea apei mirculoase s-a dus în toată ţara. Ba chiar şi peste hotare, după ce localnicii susţin că i-a vindecat de diferite afecţiuni. 

Ştefan vine dintr-o comună vecină şi umple lăzi întregi cu sticle de apă pe care le trimite apoi copiilor în Mureş, Bistriţa şi chiar în Irlanda.

De apa cu aur a aflat şi un bărbat din Galaţi care a venit special să o testeze. E nemulţumit însă că autorităţile locale nu o promovează cum trebuie. 

Proprietarul terenului pe care se află izvorul a înregistrat apa în străinătate pentru a o putea vinde în comunitatea europeană. Sticlele de "apă cu aur" se vând în magazinele online din ţară şi din străinătate. O sticlă de 0,75 litri costă 11 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » În comuna Maieru, din Munţii Rodnei, s-a descoperit un izvor cu apă cu aur coloidal