Antena Meniu Search
x

"L-am atins, credeam că este o piatră întâmplătoare, era cald”. O rocă ce ar putea fi un meteorit a lovit o casă din New Jersey

Un obiect metalic despre care se crede că este un meteorit a lovit acoperișul unei case luni în Hopewell Township, New Jersey.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 19:49

O rocă ce ar putea fi un meteorit a lovit o casă din New Jersey
O rocă ce ar putea fi un meteorit a lovit o casă din New Jersey - HOPEWELL TOWNSHIP POLICE / CBSNews

Incidentul a avut loc într-o casă situată pe Old Washington Crossing Pennington Road, chiar după ora 13:00. Din fericire, în urma evenimentului ciudat, nimeni nu a fost rănit. Autoritățile au spus că obiectul are aproximativ 11 centimetri. Familia a povestit amuzată despre cât de ciudat a fost apelul la poliție, asta pentru că nu știau cum să explice că ceva care a căzut din cer le-a intrat în casă. Totuși, sunt mulțumiți că nimeni nu a fost rănit și că acum au rămas cu un cadou trimis direct din spațiu, potrivit CBS.

Se pare că orice a venit din cer a căzut prin acoperișul”, a spus Suzy Kop. La început, femeia a spus că a crezut că cineva a aruncat o piatră până și-a dat seama că era mai mult decât atât. „Ne gândim că este un meteorit. L-am atins, credeam că este o piatră întâmplătoare, dar nu știu, și era cald”, a spus femeia.  

Roca ar putea avea patru până la cinci miliarde de ani

Suzy spune că nimeni nu era acasă în acel moment. Când a intrat în casă a văzut tavanul găurit și stânca în colț. Derrick Pitts, astronomul-șef la Institutul Franklin, spune că roca ar putea avea patru până la cinci miliarde de ani, fiind o rămâșiță de la începutul sistemului solar.

A mers prin spațiu în tot acest timp și acum a venit pe Pământ și a căzut în casa lor. Ca să lovească efectiv o casă, ca oamenii să poată atinge așa ceca, este cu adevărat neobișnuit și s-a întâmplat de foarte puține ori în istorie”, Derrick Pitts.

Kop spune că au venit intervenții de urgență și au verificat-o pe ea și pe familia ei. "Le-a fost teamă că, știți, pentru că a căzut din cer, a fost radioactiv? Am putea aveaceva pe noi? Așa că ne-au scanat și totul a fost clar. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că tatăl meu nu a fost aici, nu a fost nimeni aici, nu am fost răniți sau altceva", a spus Kop. Posibilul meteorit ar putea fi legat de o ploaie actuală de meteoriți numită Eta Aquariids, a spus poliția. Incidentul este în curs de anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » "L-am atins, credeam că este o piatră întâmplătoare, era cald”. O rocă ce ar putea fi un meteorit a lovit o casă din New Jersey