Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mănânci CASTRAVEŢI în OŢET?! Trebuie să ştii ASTA

Murăturile sunt gustările preferate ale românilor, mai ales în sezonul rece. Medicii, însă, avertizează persoanele cu afecţiuni renale sau cu hipertensiune

de Redactia Observator

la 24.03.2015 , 09:50

Murăturile sunt gustările preferate ale românilor, mai ales în sezonul rece. Medicii, însă, avertizează persoanele cu afecţiuni renale sau cu hipertensiune

Castraveţii muraţi au puţine calorii, au o încărcătură glicemica mică şi conţin caroten, acid folic şi calciu. Persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să-i consume în cantităţi mici şi să-i spele de sare înainte de masă.

Castraveţii în saramură se păstrează într-un loc întunecos şi uscat, la temperaturi de 10-15 grade pentru a se declanşa procesul natural de fermentaţie acido-lactică.

Articolul continuă după reclamă

Castraveţii muraţi pot fi consumaţi ca atare, între mese sau ca garnitura la mâncărurile din carne ori legume, precum fasole, mazăre, năut, linte, soia.

Murăturile asortate din conopidă, varză albă şi roşie, gogonele, castraveţi, ardei iuţi, morcovi şi usturoi se recomandă persoanelor sănătoase, alături de diverse feluri de mâncare din carne, deoarece uşurează digestia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » Mănânci CASTRAVEŢI în OŢET?! Trebuie să ştii ASTA