Marcajul rutier, reinventat la Ploieşti. Imaginile au devenit virale (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 05.02.2020, 21:04.
Actualizat: 05.02.2020, 21:06

Marcajul rutier a fost reinventat în Ploieşti. Pe cel mai circulat bulevard din oraş, linia dublă dreaptă este, de fapt, şerpuită. Şi ocoleşte axul drumului, astfel încât o bandă este mai îngustă decât cealaltă.

Marcajul rutier a fost reinventat în Ploieşti. Pe cel mai circulat bulevard din oraş, linia dublă dreaptă este, de fapt, şerpuită. Şi ocoleşte axul drumului, astfel încât o bandă este mai îngustă decât cealaltă. Lucrarea făcută de angajaţii Serviciului de Gospodărie din Ploieşti a fost fotografiată şi postată de primar pe Facebook. Imaginea, care a dus la scandal în administaţia municipalităţii, a devenit rapid virală.

Trasarea linilor drepte a fost primul test pe care muncitorii l-au picat. Pe bulevardul din centrul oraşului Ploieşti, marcajul rutier mai mult induce în eroare şoferii. Pe o distanţă de aproximativ 400 de metri, liniile sunt trasate de fapt în valuri. De parcă muncitorul care a dat cu bidineaua ocolea încontinuu gropi. Nu a reuşit să ţină nici mijlocul drumului. Aşa că linia dublă continuă este trasată pe lângă axul şoselei, rezultând nişte benzi inegale.

"A îngustat un sens de mers şi l-a făcut pe celălalt mai mare. Adică, nu e normal. După aceea se miră de ce sunt accidente, de ce nu se respectă regulile de circulaţie".

"Mi se pare... cum e la noi, toate pe dos".

"Nu s-a împărţit bine. Tocmai asta e, nimic nu se face cum trebuie pe banii noştri".

Marcajul greşit realizat de reprezentanţii SGU se află pe cea mai importantă arteră din oraş. După ce şi-au dat seama că au sfidat axul drumului, au remediat tot din bidinea.

Situaţia tragi-comică pentru ploieşteni a ajuns virală rapid pe Facebook.

Chiar primarul oraşului a făcut postarea în care a şi cerut demisia directorului Serviciilor de Gospodărie Urbană din Ploieşti. Iar viceprimarului i-a sugerat să inițieze o hotărâre de Consiliu Local prin care contractul cu SGU pentru marcaje să fie reziliat.

Adrian Dobre, primar Ploieşti: Nu cred că are sens să discutăm în momentul de faţă scuzele. A fost demonstrat prin această linie, da, într-adevăr, curbă, care există şi în geometrie, dar care n-are nicio legătură cu ceea ce ar fi trebuit să existe pe teren

Situaţia nu pare însă atât de gravă în ochii celui care ar fi trebuit să supravegheze lucrările muncitorilor.

Alin Dănilă, director Servicii de Gospodărie Urbană Ploieşti: E natural să se mai întâmple într-o situaţie de genul acesta în care lucrurile au fost puţin forţate pentru a putea proteja într-un fel sau altul traficul din zona respectivă

Edilul a cerut ca lucrările să fie refăcute din banii societăţii. Bugetul acesteia în 2020 este de 13 milioane de lei. Reprezentanţii societăţii spun că banii abia le ajung pentru întreţinerea spaţiilor verzi din oraş.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.