Meniu LIVE
Search
x

Video Mărţişoarele unicat ale unui meşter din Apuseni. Simbolul primăverii realizat manual din hârtie, flori şi seminţe

Se ştie deja că mărţişorul este un simbol al primăverii, iar un meşter din Apuseni a dus acest lucru la următorul nivel. Bărbatul a creat o serie de mărţişoare plantabile, din care pot să răsară copaci sau flori.
Acestea sunt realizate din hârtie făcută manual, flori şi seminţe, iar după ce sunt purtate, pot fi plantate în pământ. 

De Redactia Observator la 15.02.2022, 18:15
Vezi și

Un astfel de mărţişor este realizat de un meşter din Apuseni. Bărbatul face de mai bine de un sfert de secol hârtie şi a ajuns să folosească doar deşeuri ca materie primă.

Răzvan Supuran, meşter: Deja am folosit pentru producţia aceasta pe care o facem de hârtie plantabilă peste 2 tone de deşeuri.

Munca sa nu este deloc uşoară. Hârtia uzată este tocată şi înmuiată în apă. Meşterul transformă pasta obţinuită în mărţişorul care poate fi plantat. 

În reţeta compusă pentru hârtia plantabilă, pur şi simplu adăugăm ce seminţe vrem. Acestea sunt floricele de lavandă. Astea sunt seminţe de mesteacă. 

Pe acelaşi subiect

Pe lângă acestea, meşterul mai pune în mărţişoare trifoi, petale şi seminţe de flori.

Răzvan Supuran, meşter: Bucăţica aceasta de hârtie în care am introdus seminţe este, din acest punct de vedere, o coală albă, pe care o rescrie fiecare om care o foloseşte, prin simplul fapt de a o planta. 

Client: Sunt unicat pentru că ele revalorizează deşeurile, hârtia, refăcând un ciclul de la copacul tăiat ajuns hârtie, în hârtia respectivă punem seminţe ca apoi, plantând mărţişorul, să ajungă din nou copac.

Meşterul a realizat până acum jumătate de milion de astfel de mărţişoare. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Mărţişoarele unicat ale unui meşter din Apuseni. Simbolul primăverii realizat manual din hârtie, flori şi seminţe