Antena Meniu Search
x

Video Mărţişoarele unicat ale unui meşter din Apuseni. Simbolul primăverii realizat manual din hârtie, flori şi seminţe

Se ştie deja că mărţişorul este un simbol al primăverii, iar un meşter din Apuseni a dus acest lucru la următorul nivel. Bărbatul a creat o serie de mărţişoare plantabile, din care pot să răsară copaci sau flori.
Acestea sunt realizate din hârtie făcută manual, flori şi seminţe, iar după ce sunt purtate, pot fi plantate în pământ. 

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 18:15

Vezi și

Un astfel de mărţişor este realizat de un meşter din Apuseni. Bărbatul face de mai bine de un sfert de secol hârtie şi a ajuns să folosească doar deşeuri ca materie primă.

Răzvan Supuran, meşter: Deja am folosit pentru producţia aceasta pe care o facem de hârtie plantabilă peste 2 tone de deşeuri.

Munca sa nu este deloc uşoară. Hârtia uzată este tocată şi înmuiată în apă. Meşterul transformă pasta obţinuită în mărţişorul care poate fi plantat. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Pe lângă acestea, meşterul mai pune în mărţişoare trifoi, petale şi seminţe de flori.

Răzvan Supuran, meşter: Bucăţica aceasta de hârtie în care am introdus seminţe este, din acest punct de vedere, o coală albă, pe care o rescrie fiecare om care o foloseşte, prin simplul fapt de a o planta. 

Client: Sunt unicat pentru că ele revalorizează deşeurile, hârtia, refăcând un ciclul de la copacul tăiat ajuns hârtie, în hârtia respectivă punem seminţe ca apoi, plantând mărţişorul, să ajungă din nou copac.

Meşterul a realizat până acum jumătate de milion de astfel de mărţişoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Mărţişoarele unicat ale unui meşter din Apuseni. Simbolul primăverii realizat manual din hârtie, flori şi seminţe