Antena Meniu Search
x

Trandafirul de Damasc, ingredientul unei afaceri profitabile începute de doi tineri din Gorj

Trandafirul de Damasc este ingredientul unei afaceri profitabile începute de doi tineri din Gorj. Din petale proaspăt culese, prind formă parfumata dulceaţă, siropul şi apa de trandafiri. Toate sunt la mare căutare.

de Redactia Observator

la 05.06.2020, 18:12

Vezi și
  • Un litru din preţiosul ulei poate ajunge să coste şi 15 mii de euro.
  • Munca intensă durează doar câteva luni pe an.

Deşi la început de drum, cei doi tineri au visuri mari. Vor să producă extrem de rar şi foarte căutatul ulei de trandafir. Un litru din preţiosul ulei poate ajunge să coste şi 15 mii de euro.

Pe un teren din apropierea localităţii Scoarţa, din Gorj, parfumul de trandafiri te învăluie. În mijlocul lor, Georgiana şi fiicele ei culeg florile proaspăt deschise.

Georgiana şi soţul ei au plantat primii butaşi la finalul lui 2017. Roadele muncii lor se văd acum: o mare de trandafiri parfumaţi se întinde cât vezi cu ochii.

Un ulei care se vinde şi cu 15 mii de euro litrul. Nu îl produc, încă. Dar cei doi soţi îşi doresc să facă asta în viitor. Deocamdată, au alte reţete care fac deliciul celor din jur. Parfumata dulceaţă, siropul sau ceaiul de trandafir sunt printre cele mai căutate produse.

Pentru ca florile parfumate să se transforme în delicatese este nevoie de tehnică şi multă migală.

Munca intensă durează doar câteva luni pe an, după aceea, producătorii iau o pauză până anul următor când trandafirii înfloresc din nou.

Ion Stamatoiu – primarul comunei Scoarța: Mă bucur că, în afară de agricultori cum e la noi la țară, cartofi, castravete, un solar, este prima familie pe care o întâlnim cu această producție de trandafiri.

Un borcan de dulceaţă parfumată costă 15 lei, iar pentru o sticlă de sirop amatorii plătesc şi 30 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Trandafirul de Damasc, ingredientul unei afaceri profitabile începute de doi tineri din Gorj