Antena Meniu Search
x

Video Meci record de hochei, la -55 grade Celsius, pentru bolnavii de cancer. Pucuri sparte şi patine rupte, din cauza gerului năprasnic

40 de voluntari din Canada au jucat hochei timp de 10 zile, în mijlocul unui ger năprasnic, în scop caritabil! Voluntarii au acceptat să ia parte la cel mai lung meci din istorie, pentru a oferi un ajutor bolnavilor de cancer. 252 de ore a durat meciul de hochei înscris acum în Cartea Recordurilor. Iar la final s-au strâns 1.8 milioane de dolari.

Vezi și

Timp de 10 zile, 40 de voluntari au jucat în ture un meci de hochei organizat pe un patinoar din Edmond, Canada. Miza? Să strângă 1.5 milioane de dolari pentru bolnavii de cancer. Însă, după 252 de ore petrecute pe gheaţă, suma s-a ridicat la 1.8 milioane. 

Martor: Nu am cuvinte să descriu ceea ce simt. Nu am crezut niciodată că voi putea iubi 40 de oameni pe care nu i-am cunoscut. 

Au jucat la -55 grade Celsius

Uniţi de un ţel comun, jucătorii au îndurat condiţii extreme. Au jucat la minus 55 de grade Celsius, în mijlocul unui ger năprasnic.

A fost atât de frig încât într-o singură seară 50 de pucuri de hochei s-au spart la impactul cu crosa. Unora dintre jucători li s-au rupt chiar patinele. Cu toate acestea, niciunul nu a renunţat. 

Andrew Buchanan, jucător: Am avut o misiune de îndeplinit. Să lupt pentru surorile şi fraţii noştri pompieri care se suferă de cancer. 

Din cauza pandemiei, evenimentul s-a desfăşurat la scară redusă. Pentru prima oară, spectatorii au putut urmări meciul doar din spatele unui gard ghimpat. Iar jucătorilor nu li s-a permis să îşi ia în braţe soţiile sau copiii până la încheierea meciului. Eforturile, spun ei, nu au fost însă în zadar. 

Brent Saik, organizatorul evenimentului: Sunt oameni care trăiesc în condiţii pe care nu le pot schimba. Rugăciunile noastre se îndreaptă către cei care trăiesc în condiţii mult mai dificile, decât cele prin care am trecut noi. Şi ei sunt motivul pentru care am făcut asta. 

Meciurile de hochei în scop caritabil au devenit o tradiţie în oraşul Edmond. Acestea sunt organizate anual de doctorul Brent Saik, ai cărui tată şi soţie au murit răpuşi de cancer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Inedit » Meci record de hochei, la -55 grade Celsius, pentru bolnavii de cancer. Pucuri sparte şi patine rupte, din cauza gerului năprasnic